Z jakiego mięsa robi się kebab? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Z jakiego mięsa robi się kebab?

Przygotowanie smacznego, a zarazem sycącego kebaba wymaga doboru odpowiedniego mięsa. Tradycyjna potrawa przyrządzana jest z baraniny lub kurczaka. Ważne jest, aby mięso nie zostało wcześniej przemielone. Oczywiście dopuszczalne jest również stosowanie innych gatunków mięs, a więc wszystko zależy od rodzaju tureckiego specjału.

Z czego robi się kebab?

Prawdziwy kebab robi się z mięsa, które opiekane jest na specjalnym rożnie obrotowym. Najczęściej jest on podawany w picie, jednak nie jest to warunek konieczny. Nie można nie wspomnieć o dodatku warzyw oraz sosów. Receptury są modyfikowane, więc wiele zależy od  tego, gdzie została wykonana potrawa. Na specjalną uwagę zasługuje odmiana z kasza bulgur czy też kebab zawijany w ciasto francuskie. Jest w czym wybierać!

Jakie gatunki mięs do kebaba?

Kebab wykonywany jest nie tylko z baraniny oraz kurczaka, ale także wołowiny, jagnięciny czy też dziczyzny. Ważne jest to, aby mięso zostało właściwie przygotowane, co nie zawsze jest proste. W tanich budkach z kebabem bardzo często serwowane jest najtańsze mięso, które stanowi połączenie wielu gatunków. Właśnie dlatego należy wybierać sprawdzone lokale gastronomiczne, które stosują wyłącznie wysokiej klasy produkty spożywcze. Wiele osób decyduje się również przyrządzić kebab samodzielnie w warunkach domowych.

 


Autor: Materiał portalu FirmyMiesne.pl, zdj. pixabay.com

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.