Jak wynagradzać pracowników obsługi sklepu mięsnego ? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Jak wynagradzać pracowników obsługi sklepu mięsnego ?

Obecnie w Polsce można mówić o prawdziwym kryzysie na rynku pracy, szczególnie jeśli chodzi o specjalistów. Do tego grona z całą pewnością należą ekspedienci i ekspedientki w specjalistycznych sklepach i stoiskach mięsnych, gdzie liczy się nie tylko wiedza, która na tego typu stoiskach jest bardzo ważna, ale także akceptacja szczególnych warunków takich jak: praca w niskich i zmiennych temperaturach, wilgoć, kontakt z klientem-często bardzo wymagającym, dobry stan zdrowia i sprawność fizyczna, która przyda się przy przyjęciu towaru, a także podczas codziennego zatowarowania lady chłodniczej. Warto podkreślić, że w sklepie mięsnym liczy się także siła... 


Nie mniej ważne na stanowisku ekspedienta / ekspedientki są ponadto takie cechy i umiejętności jak: odpowiedzialność, sumienność, komunikatywność, predyspozycje handlowe, pracowitość, dostosowanie się do ciągłych zmian zachodzących na rynku, atrakcyjność fizyczna i wiele innych. Biorąc więc pod uwagę powyższe, czym w takim razie zachęcić obecnych i przyszłych pracowników do pracy na wysokim poziomie?


Rozsądnym wydaje się i w praktyce w wielu sklepach sprawdza się taka forma rozliczenia, że, oprócz podstawowej pensji, pracownicy otrzymują tzw. premię od obrotu, która kształtuje się w przedziale od 1% - 5% do podziału na zespół pracowników w danym sklepie. Co sądzicie o takim rozwiązaniu ?


Autor: RZ.

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.