Informacje o firmie
Panorama sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie ul. Wrobela 6 od 15 lat zajmuje się importem i sprzedażą sklepowych urządzeń do obróbki mięsa:
krajalnice do wędlin, maszynki do mielenia mięsa, piły do cięcia mięsa z kością, stekery, kotleciarki itp.
Wszystkie urządzenia są produkcji włoskiej, do ich wykonania zastosowano materiały atestowane i zgodne z wymogami Unii Europejskiej.
Urządzenia posiadają niezbędne zabezpieczenia zapewniające bezpieczeństwo pracy.
W oparciu o wieloletnie doświadczenie zbudowaliśmy magazyn części zamiennych niezbędnych do realizacji
szybkiej wysyłki części i usług serwisowych. Zakupiony towar może być odebrany osobiście lub poprzez wysyłkę kurierską.
Oferta:
- Krajalnice do wędlin seria GS
Gama krajalnic grawitacyjnych do cięcia wędlin. Średnica ostrza 220 mm, 250 mm, 275 mm, 300 mm, 330 mm i 350 mm.
Korpus wykonany z odlewu aluminium, anodowany powierzchniowo i polerowany. Wykonanie pozwala na łatwe utrzymanie w czystości.
Główne części krajalnicy są łatwe do zdemontowania i umycia. Regulacja grubości cięcia w zakresie 1 – 15 mm, ostrzałka do ostrza wbudowana.
Ponadto posiadamy w ofercie krajalnice VM pionowe do cięcia wędlin lub opcjonalnie do cięcia świeżego mięsa bez kości.
Oferujemy również krajalnicę serii SMI – półautomat do krojenia wędlin.
- Maszynki do mielenia mięsa
Oferujemy szereg maszynek do mielenia mięsa serii TS. Elegancka sylwetka, cicha praca, łatwość w obsłudze powodują,
że mogą one być znakomitym narzędziem pracy w sklepach spożywczych, masarniach, restauracjach i innych punktach gastronomii.
Korpus wykonany z aluminium anodowanego powierzchniowo polerowany, odporny na korozję, łatwy do utrzymania w czystości.
Taca załadowcza i odbiorcza, sito i nóz ze stali inox, gardziel i ślimak opcjonalnie stal inox lub stop ghisa.
Ponadto oferujemy wersje maszynek z całkowicie demontowanym zespołem mielącym ( bardzo ułatwia to utrzymanie w czystości zespołu mielącego )
oraz maszynki z zespołem mielącym ½ Unger ( zespół mielący wyposażony w dodatkowe sito – szarpak ).
Na zamówienie maszynki o większych wydajnościach i w obudowach ze stali nierdzewnej.
- Piły do cięcia mięsa z kością
Piła do cięcia mięsa z kością jest urządzeniem umożliwiającym precyzyjne porcjowanie mięsa.
W zależności od zastosowanej taśmy może być stosowana do cięcia mięsa świeżego, schłodzonego lub zamrożonego.
Obudowa wykonana jest ze stopu aluminium anodyzowanego charakteryzującego się dużą odpornością na korozję
oraz jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej.
Piła posiada zabezpieczenia przed wypadkiem.
W ofercie również większe modele oraz z obudową ze stali nierdzewnej - prosimy o kontakt telefoniczny.
- Stekery
Steker wyposażony jest w zespół nożyków ze stali nierdzewnej umieszczonych na obrotowych walcach, które wykonują szereg nacięć
(180 na 10 cm2) na płacie mięsa przechodzącego między walcami. W wyniku tej czynności struktura mięsa staje się luźniejsza,
łatwiej absorbuje przyprawy i poddaje się obróbce termicznej. Maszynka wykonana z aluminium anodowanego,
wyposażona w mikrowyłącznik zabezpieczający przed pracą przy otwartej osłonie, łatwo demontowane walce ułatwiają utrzymanie w czystości urządzenia.
W opcji steker w wersji z napędem ręcznym, z walcami do cięcia na paski (flaczki), z walcami do rozbijania mięsa (kotleciarka).
Noże: 2 walce z 64 nożykami.