Konfekcjonowanie mięsa, cięcie mięsa w plastry jest codzienną praktyką, której celem jest zwiększenie sprzedaży danego produktu mięsnego. Mięso może być konfekcjonowane w skali przemysłowej, ale również może być pocięte bezpośrednio w sklepie, również na życzenie Klienta. Na plastry można ciąć również mięso bezpośrednio przed przygotowaniem go do obróbki np. w lokalach gastronomicznych czy restauracjach.
Urządzeniem, która zapewnia takie możliwości jest piła do cięcia mięsa z kością, schłodzonego czy mrożonego.
Piły do mięsa pozwalają na precyzyjne cięcie wymienionych produktów w plastry o regulowanej grubości. Regulacja grubości cięcia umożliwia cięcie plastrów o grubości od 20 – 170 mm.
W zależności od wybranej taśmy tnącej można ciąć mięso schłodzone, zmrożone, kości a nawet ryby.
Korpus piły wykonany jest jako odlew aluminiowy, anodowany
i polerowany w celu maksymalnego zabezpieczenia przed korozją
i czynnikami zawartymi w mięsie. Warto zaznaczyć, że wszystkie elementy
i podzespoły wykonywane są w krajach europejskich.
Urządzenie jest łatwe do utrzymania w czystości, również komora, w której obraca się taśma tnąca jest łatwo dostępna.
Elementy takie jak popychacz, regulator grubości, stół roboczy wykonane są ze stali nierdzewnej. Wszystkie podzespoły elektryczne umieszczone są poza obszarem pracy, tak aby w czasie czyszczenia piły nie doszło do ich kontaktu z wodą.
Producent zadbał również o zapewnienie możliwie bezpiecznej pracy osób obsługujących urządzenie. Piła do cięcia mięsa wyposażona jest
w wyłączniki zabezpieczające przed pracą przy otwartej obudowie, układ elektroniczny chroniący przed samoczynnym uruchomieniem się urządzenia po zaniku napięcia, hamulec elektryczny zatrzymujący taśmę prawie momentalnie po wyłączeniu maszyny oraz popychacz produktu zabezpieczający dłonie przed skaleczeniem.
W ofercie jest cała gama urządzeń różnej wielkości, które można dostosować do potrzeb sklepu lub restauracji.
Najwyższą odporność i jakość zapewniają piły do cięcia mięsa wykonane w całości ze stali nierdzewnej.
Jeżeli zależy Państwu na dokładnym pocięciu mięsa, kości w szybki i bezpieczny sposób, to opisana powyżej piła do mięsa spełni te oczekiwania.
Szczegółowe informacje dostępne są pod numerem telefonu 12 260 90 80.
Wyposażenie do sklepów województwo małopolskie- Panorama Sp. z o.o.