Artykuły w kategorii: Artykuły
Fot. SAS
KRAJALNICA Profesjonalna MA-GA 613 p
Czy wyobrażają sobie Państwo profesjonalny sklep mięsny, czy stoisko mięsne bez krajalnicy? W obecnych czasach to raczej niemożliwe. Klienci już od kilku dobrych lat kupują wędliny w plastrach ze względu na wygodę i ...
fot. KON-PLAST Sp. z o.o.
Transport i przechowywanie mięsa to jeden z najważniejszych procesów w zakładzie mięsnym, sklepie mięsnym czy gastronomii. Najlepszym rozwiązaniem są oczywiście pojemniki, jednak wybór najbardziej odpowiednich, które spełnią wiel...
W przemyśle spożywczym, jak również gastronomicznym ważnym elementem jest odpowiedni ubiór pracowników. Rzeźnik, masarz, sprzedawca w sklepie na stoisku mięsnym, czy kucharz w codziennej pracy potrzebuje zabezpieczenia ubioru. Zakłady mięsne, drobiarskie...
fot.ES SYSTEM K
Nowości ES SYSTEM K - sposób na oszczędność energii w branży handlowej
Kryzys energetyczny spowodował, że wszyscy sceptycy zamykania mebli chłodniczych w sklepach, powrócili do tego rozwiązania z większym entuzjazmem. Zamontowanie drzw...
Siedem smaków dla prawdziwych koneserów bez konserwantów, bez absolutnie żadnego E.
Polska to kraj oparty na tradycjach, rodzinie i dobrym jedzeniu. Niemal w każdym sklepie spożywczym lady chłodnicze, regały uginają się od mięsa i wędlin wie...
Producenci mięsa, handlowcy, restauratorzy zwracają uwagę na jakość mięsa i polepszenie jego walorów smakowych. Jednym z procesów je poprawiających jest proces starzenia mięsa wołowego,
Czym jest starzenie się mięsa?
Starzenie się mięsa to naturalny, powolny p...
fot.Dobrowolscy
„Dobrowolscy od Kuchni” – nowa linia dań gotowych pieczonych bez dodatku oleju
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów poszukujących ciekawych i smacznych produktów na półce żywności semi-convenience, firma Do...
fot. Tremco CPG Poland
Odporność chemiczną materiału należy rozpatrywać w odniesieniu do ściśle określonych substancji, które mogą pojawić się na jego powierzchni. Warto pamiętać o tym, że chemia to nie tylko silnie działające detergenty, paliwa czy specjalistyczne ...
fot. Al-em
Mięso, które spożywamy na co dzień ma ogromy wpływ, na nasze zdrowie, a także na jakość wędlin, które z niego są wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz długofalowej współpracy. Wszystkie pozwolenia, ...
Komora chłodnicza - odpowiedzialna decyzja
Komora chłodnicza to niemal serce w każdym zakładzie mięsnym, czy sklepie mięsnym. Mięso i wędliny to produkty bardzo wymagające, bardzo wrażliwe na wahania temperatur, powinny być przechowywane w idealnych warunkach n...