Artykuły w kategorii: Artykuły
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Grzegorz Puda uczestniczył w dniach 15-16 grudnia br. w obradach Rady Ministrów ds. rolnictwa i rybołówstwa w Brukseli. Tematem przewodnim były oczekiwania konsumentów w zakresie dostarczania żywności wysokiej jakości, jej z...
– Z ogromną satysfakcją przekazuję dziś Państwu dobre informacje – powiedział podczas konferencji prasowej minister rolnictwa i rozwoju wsi Grzegorz Puda.
Pomoc za utracone dochody w związku ASF – wydłużenie terminu do 21 grudnia
– Wi...
Zaskocz Wszystkich przy Świątecznym Stole: Wędliny Hańderek – Tradycja i Nowości na Twoim Stole
Święta to wyjątkowy czas, kiedy rodzina i przyjaciele zbierają się, aby dzielić wspólne chwile, rozmawiać o tym, co ważne, i delektować się wyjątkowymi daniami. W tym ...
Od 30 listopada 2020 r. do 28 stycznia 2021 r. można składać wnioski na nawadnianie w gospodarstwie rolnym. Jest to real izowane w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w gospodarstwach rolnych" PROW 2014-2020.
Pomoc może być przyz...
Wędliny ze staropolskim rodowodem!
Wędliny staropolskie kojarzą się z najwyższym kunsztem masarskim. Powinny charakteryzować się nie tylko najwyższą jakością mięsa, ale przede wszystkim recepturą, pochodzeniem, sztuką wyrabiania i historią. Obecnie w Polsce jest ni...
Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Skrzyp od lat nosi miano niekwestionowanego lidera w produkcji maszyn i urządzeń dla masarni i zakładów mięsnych, takich jak np. stoły rozbiorowe, dopalacze dymu, czy chociażby mieszalniki solanki. Nie każdy j...
zdjęcie pixaby.com
Szanowni Państwo,
z początkiem 2017 roku weszły w życie przepisy dotyczące dobrowolnego znakowania środków spożywczych informacją PRODUKT POLSKI. Celem znakowania jest wyróżnienie produktów krajowych wytworzonych z polskic...
Wzrasta znaczenie polskiego eksportu towarów rolno-spożywczych do państwa spoza UE. W okresie I-IX 2020 wartość tego eksportu wyniosła 4 985 mln EUR i w porównaniu do analogicznego okresu ubiegłego roku, oznaczało to wzrost o około 17...
Sprzedaż produktów do państw Unii Europejskiej (łącznie z Wielką Brytanią) wzrosła w tym roku o 4,4% do wartości 20 085 mln EUR. W strukturze eksportu rolno-spożywczego udział państw UE w porównaniu do trzech kwart...
Przy budowaniu właściwej ekspozycji w ladzie mięsnej należy pamiętać o tym, że dla klienta bardzo ważne jest pierwsze wrażenie wzrokowe. Dlatego ekspozycja musi być przede wszystkim obfita, estetyczna oraz zachęcająca do zakupu. Jednocześnie powyższa zasada sprawia, że obfitość...