Artykuły w kategorii: Artykuły
Produkty regionalne są z każdym miesiącem coraz bardziej popularne i doceniane przez konsumentów. Już nie tylko wędliny, mięsa, sery czy też owoce i warzywa, ale przede wszystkim obiadowe dania gotowe. Jedną z najciekawszych i najsmaczniejszych kuchni w Polsce jest &b...
Niestety tak, pandemia dotknęła również i naszą branżę...Wielu naszych klientów było zmuszonych ograniczyć, przesunąć terminy zaplanowanych dostaw albo co najgorsze zniknęli z rynku. Jest to reakcja łańcuchowa. Mówiąc w dużym uproszczeniu: jeśli spa...
Od 1 do 14 lutego 2021 r. ponownie przysługuje zasiłek opiekuńczy dla ubezpieczonego w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego rodzica lub opiekuna.
Zasiłek opiekuńczy przysługuje w przypadku zamknięcia z&...
Pojawienie się koronawirusa na świecie spowodowało wiele ograniczeń w życiu zawodowym, społecznym i w kontaktach międzyludzkich. Zwraca na to uwagę prof. dr hab. Krzysztof Niemczuk – lekarz weterynarii, ale przede wszystkim naukowiec zajmujący się wirusami, dyrektor ...
Podczas Berlińskiego piątkowego Szczytu Ministrów Rolnictwa rozmawiano o tym, jak wyżywić świat w czasach pandemii i zmian klimatycznych? W spotkaniu uczestniczyła sekretarz stanu Anna Gembicka.
Solidarność w działaniach na r...
Od 15 stycznia br. obowiązują zaktualizowane stawki dopłat do powierzchni gruntów ornych obsianych lub obsadzonych materiałem siewnym kategorii elitarny lub kwalifikowany za 2020 r. Umożliwia to rozpoczęcie realizacji dopłat przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji ...
zdj. firmymiesne.pl
Lokalne sklepy mięsne mogą mieć wiele zalet w porównaniu z dużymi centrami handlowymi. Indywidualna obsługa kupującego, ręcznie krojone mięso cięte na zamówienie oraz sprzedawca, który zna kupującego osobiście lub z widzenia, ...
Każdego roku odwiedza nas kilkanaście grup kontrahentów z całego świata. Pamiątkowe zdjęcie na wejściu do naszej firmy to już tradycja - mówi Sebastian Trochym Dyrektor handlowy firmy Saba w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Firma SABA rozpoczę...
MOBILNY LUB ZAMONTOWANY NA STAŁE
Higiena powietrza w sklepach mięsnych i zakładach jest obecnie tematem numer jeden. W sytuacji pandemii zapewnienie właściwych warunków higienicznych, czyli oczyszczanie powietrza, dezynfekcja dłoni mają znaczenie dla właści...
Cielęcina to mięso czerwone, a najlepsza jakość pochodzi od zwierząt 4 - 8 tygodniowych, karmionych mlekiem.
Jedną z najsmaczniejszych części jest udziec cielęcy, który ma wiele zastosowań w kuchni m.in. może być: smażony, gotowany, pieczo...