Artykuły w kategorii: Artykuły
Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...
Tworząc tą grupę wędlin naszym mistrzom masarskim przyświecała myśl, aby stworzyć produkty pod hasłem "To co najlepsze w domowej kuchni".
Smakując produkty odbędziecie Państwo nostalgiczną podróż do czasów, kiedy nasze mamy i babcie samodzielnie ...
Opublikowany: 08.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
szynka,
wieprzowina,
wędliny,
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
producent wędlin,
Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...
Opublikowany: 02.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
mięso,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
mięso wołowe,
...
Zdj. Kiełbasa z szynki - ZM Poliwczak
Ten znak to dobry, ŚLĄSKI smak!
Nagrodą o najwyższej wartości dla każdej firmy, a w szczególności tej z sektora branży spożywczej jest zyskanie serca i uznania u swoich Klientów. Dlatego też firma POLIWCZAK nie...
Nowy rdzeń izolacyjny płyt warstwowych Kingspan
Gaz, który znajduje się w pęcherzyku komórek THERMALsafe, ma niższą przewodność cieplną niż powietrze (wartość współczynnika przewodzenia ciepła λ w wypadku suchego powietrza wynosi ok. 0,025 W/...
Kebab należy obecnie do najbardziej popularnych dań mięsnych. Jednak wielbiciele tego szybkiego w przygotowaniu, a zarazem pysznego posiłku, zdają sobie sprawę, że często posiada on niebezpieczne dla zdrowia alergeny oraz substancje chemiczne. Dlatego P.P.H.U. Supermeat...
Opublikowany: 13.12.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
indyk,
wołowina,
Etykiety:
kebab,
kebab cielęcy,
kebab drobiowy,
Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy pod każdym względem. Warto więc zadbać o to, by na świątecznym stole znalazły się najsmaczniejsze przekąski, które uświetnią chwile spędzone w rodzinnym gronie, pozwalając cieszyć się wspaniałym smakiem wspólni...
Soczysta, delikatna wołowina to produkt niezwykle ceniony przez wielbicieli kruchych, aromatycznych steków oraz przez restauratorów. Jednak mięso przeznaczone na ten rodzaj posiłku powinno spełniać określone wymogi – wiadomo bowiem, że do spo...
Pasztet to wyśmienity produkt o niezwykle bogatej tradycji, tak charakterystyczny dla polskiej kultury kulinarnej, że nie sposób wyobrazić sobie bez niego świątecznego stołu. Idealnie mięsny, o wyjątkowej konsystencji i cieszącym podniebienie smaku, pasztet od wiek...