Artykuły w kategorii: Artykuły
Wędliny marki Biesiada Polska firmy HAŃDEREK to nawiązanie do szlacheckiej, prawdziwej polskiej gościnności. Produkty naturalne są ręcznie przygotowywane i przewiązane sznurkiem. Precyzja wykonania i dbałość o najmniejszy szczegół w procesie produkcji daje wyr...
Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań w branży gastronomicznej a jego popularność wynika z chęci kosztowania smaków kuchni tureckiej. Potrawa zamawiana w restauracji, barze jest przyprawiona i gotowa do spożycia. W sprzedaży detalicznej dostępne są zestaw...
Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „suro...
Opublikowany: 06.07.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
wieprzowina,
opolskie,
Etykiety:
wędliny,
Gotowanie i parzenie mięsa to codzienność w procesie produkcji wędlin oraz wyrobów wędliniarskich. Przygotowanie dużej porcji mięsa w formie gotowanej, parzonej to zadanie urządzenia jakim jest kocioł warzelny, który jest również przystosowany &nbs...
Kupuj kliencie - chciało by się rzec widząc aktywność speców od reklamy. Ta spontaniczna przestroga szczególnie staje się zasadna w przypadku kupowania żywności na codzienny stół. Owszem ładnie zapakowane makarony, czy inne proste produkty jak cuki...
Opublikowany: 13.06.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Jakość, szlachetność wyrobów i tradycja, to wartości na które kładą nacisk właściciele Zakładów Mięsnych Berger z Rydułtowów. Dążenia właścicieli są widoczne w proponowanych produktach. Szynki, wędzonki, wyroby szynkowe, wędliny homogenizowane, ki...
Wywiad z Mieczysławą Bogdanowicz - Prezes PSS Społem Hajnówka.
Remigiusz Zagraba: SPOŁEM w Hajnówce ma bardzo długą historię i tradycję. Istnieje od 89 lat – jak dzisiaj wygląda działalność Spółdzielni?
Mieczysława Bogdanowi...
Systemy pakowania wędlin i mięsa w sklepach
Atutem wielu sklepów mięsnych i stoisk mięsnych są produkty pakowane. Na rynku dostępnych jest wiele rozwiązań w zakresie pakowania. Istotne jest, aby opakowanie mięsa, wędlin spełniało swoją funkcję tzn. aby produkt zach...
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w Polsce w 1993 roku (województwo śląskie). W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie ...
Opublikowany: 27.03.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
Etykiety:
mięso,
rozbiory mięsa,
Zadaniem agregatu chłodniczego jest schłodzenie powietrza w celu uzyskania odpowiedniej temperatury i wilgotności w pomieszczeniu, hali, czy magazynie. Komora chłodnicza przy prowadzeniu zakładu mięsnego, ubojni, zakładu rozbioru mięsa, czy sklepu to konieczność. Dlate...