Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport
Posadzki do poszczególnych stref produkcyjnych – wywiad z panem Piotrem Jakóbczakiem, Dyrektorem Sprzedaży Flowcrete, Tremco CPG Poland
Remigiusz Zagraba: Dzień dobry, dziękuję, że zgodził się Pan na rozmowę. Tematem naszej rozmowy są posadzki...
fot. PROFILEX
Producent linii transportowych Profilex Sp. z o.o., Sp. K. z Orchowa przeprowadził instalację w jednej z ubojni na Mazowszu, gdzie głównym celem było zapewnienie obiegu technologicznego pojemników tworzywowych E2 pomiędzy strefą ...
Niezawodne skrzyniopalety Craemer – klucz do sukcesu w branży przetwórstwa mięsa
Każdy, kto prowadzi biznes w branży przetwórstwa mięsa, wie, jak kluczową rolę odgrywa odpowiedni sprzęt logistyczny. Gdy niemiecko-polski produce...
W przemyśle spożywczym, jak również gastronomicznym ważnym elementem jest odpowiedni ubiór pracowników. Rzeźnik, masarz, sprzedawca w sklepie na stoisku mięsnym, czy kucharz w codziennej pracy potrzebuje zabezpieczenia ubioru. Zakłady mięsne, drobiarskie...
Skrzyniopaleta Big-Box Champion: Innowacyjne Rozwiązanie dla Przemysłu Rolno-Spożywczego
W dzisiejszym dynamicznie rozwijającym się świecie przemysłu rolnego i spożywczego, kluczowe staje się znajdowanie innowacyjnych rozwiązań, które nie tylko zwiększają efektywnoś...
fot.P.Z.Panepol Sp. z oo
Partnerstwo i jakość w branży spożywczej, rozmowa z Grzegorzem Majką - Członkiem Zarządu, Dyrektorem Generalnym firmy P.Z. Panepol Sp. z o.o.
Remigiusz Zagraba: PANEPOL to marka znana wszystkim producentom wędlin w...
fot. Grupa CRAEMER
Kolejny nowy produkt w ofercie pioniera w dziedzinie tworzyw sztucznych
Paleta NP1 marki Craemer – solidność i możliwość gniazdowania
Do optymalnego i długoterminowego korzystania z przestrzeni magazyn...
Zrównoważony rozwój jest coraz ważniejszym tematem, także dla firm z branży mięsnej. W przemyśle spożywczym na całym świecie od lat obserwuje się rosnące zapotrzebowanie na produkty wytwarzane z większym poszanowaniem zasobów naturalnych oraz bezpieczeńs...
Kebab, to danie kuchni tureckiej, gdzie serwowane mięso poddawane jest pieczeniu oraz skrawaniu z pionowego rożna. Najczęściej do jego produkcji używa się kilku typów mięsa, zwykle baraniny lub jagnięciny. W Polsce tego typu danie serwuje się z mięsa wołowego z dodatkiem...
Odkryj Tajniki Wędzenia z Nowoczesną Komorą Wędzarniczo-Parzelniczą „SKRZYP”
Wśród tradycyjnych sztuk kulinarnych wędzenie mięs zajmuje szczególne miejsce. To nie tylko sposób na konserwację, ale również metoda nadawania produktom niepo...