Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport
W przemyśle spożywczym, jak również gastronomicznym ważnym elementem jest odpowiedni ubiór pracowników. Rzeźnik, masarz, sprzedawca w sklepie na stoisku mięsnym, czy kucharz w codziennej pracy potrzebuje zabezpieczenia ubioru. Zakłady mięsne, drobiarskie...
Skrzyniopaleta Big-Box Champion: Innowacyjne Rozwiązanie dla Przemysłu Rolno-Spożywczego
W dzisiejszym dynamicznie rozwijającym się świecie przemysłu rolnego i spożywczego, kluczowe staje się znajdowanie innowacyjnych rozwiązań, które nie tylko zwiększają efektywnoś...
fot.P.Z.Panepol Sp. z oo
Partnerstwo i jakość w branży spożywczej, rozmowa z Grzegorzem Majką - Członkiem Zarządu, Dyrektorem Generalnym firmy P.Z. Panepol Sp. z o.o.
Remigiusz Zagraba: PANEPOL to marka znana wszystkim producentom wędlin w...
fot. Grupa CRAEMER
Kolejny nowy produkt w ofercie pioniera w dziedzinie tworzyw sztucznych
Paleta NP1 marki Craemer – solidność i możliwość gniazdowania
Do optymalnego i długoterminowego korzystania z przestrzeni magazyn...
Zrównoważony rozwój jest coraz ważniejszym tematem, także dla firm z branży mięsnej. W przemyśle spożywczym na całym świecie od lat obserwuje się rosnące zapotrzebowanie na produkty wytwarzane z większym poszanowaniem zasobów naturalnych oraz bezpieczeńs...
Kebab, to danie kuchni tureckiej, gdzie serwowane mięso poddawane jest pieczeniu oraz skrawaniu z pionowego rożna. Najczęściej do jego produkcji używa się kilku typów mięsa, zwykle baraniny lub jagnięciny. W Polsce tego typu danie serwuje się z mięsa wołowego z dodatkiem...
Komora chłodnicza - odpowiedzialna decyzja
Komora chłodnicza to niemal serce w każdym zakładzie mięsnym, czy sklepie mięsnym. Mięso i wędliny to produkty bardzo wymagające, bardzo wrażliwe na wahania temperatur, powinny być przechowywane w idealnych warunkach n...
Wagi najazdowe bardzo często montowane są na stałe w miejscach, w których konieczne jest częste ważenie towarów. Szczególne zastosowanie znajdują w branży mięsnej przy dostarczaniu surowców mięsnych do produkcji, jak również w hodowlach czy...
fot. Beck Clip Systems
Remigiusz Zagraba: Witamy przedstawiciela BECK CLIP SYSTEMS, firmy z trzydziestoletnią
tradycją w dziedzinie klipsowania.
Rozpocznijmy od początku - jakie były główne kamienie milowe w rozwoju Waszej firmy?
Piotr ...
fot.Tremco CPG Poland
W zakładach mięsnych stosuje się zaawansowane technologicznie rozwiązania, m.in. w zakresie organizacji produkcji, przechowywania surowców, systemów zarządzania. Dla jakości finalnego produktu równie istotne jak doskonale wyposażo...