Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport
Wygodne i gotowe osłonki z przyprawami od Grupy Nomax!
Na rynku mięsnym obecnie obserwujemy wręcz rewolucję. Konsumenci niemal w każdej rozmowie o jedzeniu podkreślają ogromne znaczenie tradycji, najwyższej jakości i naturalności. Ogromne znaczenie w przypadku wędlin mają...
Pomysł na oszczędność w firmie mięsnej!
Przed każdym przedsiębiorcą ciągłe podwyżki i ponura perspektywa jeszcze większych kosztów w najbliższej przyszłości, przyprawiają niemal o przysłowiowy ból głowy. Gdzie więc należy szukać oszczędności i jak przygotować...
O przenośnikach taśmowych spożywczych w produkcji żywności rozmawiamy z Piotrem Królikowskim z firmy AutomaTech, producentem przenośników taśmowych, rolkowych do mięsa świeżego i mrożonego; kujawsko-pomorskie.
Jakie zastosowanie mają przenośniki transportowe ...
Transport mięsa i mrożonek szybszy dzięki nowym technologiom i rozwiązaniom WOGA
Szybki i bezpieczny transport mięsa i mrożonek może być realizowany jeszcze skuteczniej dzięki nowym technologiom. Szczególnie ten odbywający się na trasach między...
Olympia PRO nowa generacja maszyn ułatwiająca pakowanie produktów na tackach.
Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów mięsa i jego przetworów. Większe zakłady przetwórcze ...
Plastikowe pojemniki na mięso to element niezbędny w każdej masarni, zakładzie mięsnym, czy sklepie. Pojemniki wykorzystywane są do przechowywania produktów mięsnych, drobiarskich oraz ryb. Mają też inne przeznaczenie - służą do transportowania mięsa, jak również ...
fot.freepik.pl
Pasztet to potrawa wyrabiana mechanicznie lub ręcznie na jednolitą masę, która przyrządzana jest najczęściej z surowego lub gotowanego mięsa: wieprzowego, drobiowego lub króliczego oraz podrobów. Aby pasztet nabrał odpowied...
Czy transport i magazynowanie mięsa może być jeszcze bardziej wygodne i bezpieczne ?
Jeśli pod uwagę weźmiemy duże plastikowe skrzynie, nazywane także skrzyniopaletami to znajdziemy wiele korzyści, które sprawią, że transport i przechowywanie świeżego mięsa będzie k...
Ubojnia trzody chlewnej z uprawnieniami unijnymi i całą infrastrukturą zakładową oraz z bazą danych
stałych dostawców(Ferm) i odbiorców.
Powierzchnia zakładu wynosi około 2000 m²
teren zakładu ogrodzony to 7500 m².
Do zakładu należy...
Sprzedam lub wynajmę zakład mięsny
w Wielkopolsce w okolicach Rawicza
Zakład charakteryzują: świetna lokalizacja, duża powierzchnia, dobry stan techniczny nieruchomości
oraz infrastruktury produkcyjnej, chłodniczej oraz dobre wyposażenie.
Doskonał...