Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport
Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...
Dzisiaj i w przyszłości, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje więc wiele pytań m.in. w branży mięso — wędliny, jak sprawić, aby produkty mogły zachować świeżość, atrakcyjny wygląd i smak — jak najdłużej.
Ciekawe rozwiązanie w tym...
18 listopada 2021 r. – Antybakteryjne posadzki żywiczne Flowfresh, marki Flowcrete, otrzymały certyfikat Indoor Air Comfort® Gold, wydawany przez organizację Eurofins. Dokument stanowi potwierdzenie, że produkty te spełniają najbardziej rygorystyczne kryteria dotycząc...
Trwają przygotowania do targów POLAGRA zaplanowanych na dni 4- października tego roku. Jak została zaplanowana formuła tegorocznej edycji wydarzenia?
Targi POLAGRA to jedno z kluczowych wydarzeń dla sektora spożywczo-gastronomicznego. Wydarzenie co roku odwiedza kilkan...
Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Skrzyp od lat nosi miano niekwestionowanego lidera w produkcji maszyn i urządzeń dla masarni i zakładów mięsnych, takich jak np. stoły rozbiorowe, dopalacze dymu, czy chociażby mieszalniki solanki. Nie każdy j...
Jednym z kluczowych aspektów, które należy wziąć pod uwagę podczas takiej inwestycji, są parametry użytkowe, które powinny być na najwyższym poziomie. Drugim kluczowym czynnikiem jest z pewnością sprawdzony i solidny wykonawca, kt&oacut...
Zakład Drobiarski Lech Drób w Zalewie, w województwie warmińsko-mazurskim, to jeden z najnowocześniejszych zakładów tego typu w północnej Polsce. Na powierzchni 6 500 m kw. wykonano antybakteryjne posadzki poliuretanowo-cementowe Flowfre...
Opublikowany: 18.02.2020
Kategorie:
Artykuły,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
hurtownie,
sieci handlowe,
sklepy detaliczne,
Maszyny, urządzenia, dodatki, transport,
Etykiety:
Szukając odpowiedniej osłonki dla produktu przetwórstwa mięsnego warto zauważyć, że jest on ściśle związany z kartą charakterystyki wyrobu gotowego. Obecnie, produkowane osłonki sztuczne posiadają wiele zalet, które odróżniają je od osłonek naturalnych. ...
Drzwi chłodnicze to niezbędny element zakładu mięsnego, ubojni, chłodni. Mają zastosowanie do pomieszczeń, wewnątrz których panuje temperatura +0°C do +10°C. Płat drzwiowy o grubości 80 mm izolowany pianą poliuretanową, doskonale izoluje pomieszczenie oraz ...
Firma BÄRO Polska Sp. z o.o. istnieje na rynku od 1967 roku. Przedsiębiorstwo rozpoczęło swoją działalność od oferty specyficznego oświetlenia do mięsa i wędlin oraz pieczywa i wyrobów cukierniczych. Obecnie firma działa nie tylko w sektorze spożywczym,...