FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Wieprzowina czy wołowina: poznaj najważniejsze wartości

Wieprzowina czy wołowina: poznaj najważniejsze wartości     Mięso bez wątpienia stanowi jeden z podstawowych składników diety wielu osób. Zawarte w nim tłuszcze oraz białka są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Możemy wybierać s...
Opublikowany: 01.09.2020 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Mięso z kaczki czy z gęsi ?

Kaczka czy gęś: dania przodków w nowych odsłonach   Coraz więcej restauracji decyduje się na to, aby powrócić do przepisów naszych przodków. Zarówno kaczka, jak i gęś, stanowią podstawę kuchni staropolskiej, którą ceni wielu zn...
Opublikowany: 21.08.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Specjalizujemy się w grillowaniu byka ważącego nawet 500 kg - ...

Remigiusz Zagraba: Niełatwo jest prowadzić firmę mięsną, tak w dawniejszych czasach, jak i obecnych. Jednak Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu pod kierownictwem Ernestyna Janety udaje się to wyśmienicie. Trudno zliczyć wszystkie nagrody, wyróżnienia i pochwały od kli...
Opublikowany: 06.08.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Woda i żywność w hodowli prosiąt - felieton

Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli. Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawart...
Opublikowany: 05.08.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Bioasekuracja – profesjonalny standard oraz ważne ogniwo w łań...

Bioasekuracja jest jednym z głównych ogniw łańcucha walki z ASF. Przestrzeganie jej zasad jest dla hodowców trzody chlewnej ważne nie tylko ze względów sanitarnych. Praktyka pokazuje, że uchybienie w stosowaniu obowiązujących zasad może być podstawą odmowy ...
Opublikowany: 24.07.2020 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Kiełbasa czy karkówka, co wybrać na grill

Zdjecie: pixabay.com   Lato to czas na wyciągnięcie swojego grilla. Można przyrządzać na nim przeróżne potrawy, ale na pierwszym miejscu dla większości Polek i Polaków stoi karkówka i kiełbasa. Czy można wyobrazić sobie spędzanie czasu w gronie naj...
Opublikowany: 03.07.2020 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Polska, śniadaniowa oferta od Dobrowolskich

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Naprawdę tak jest ! - nie bez powodu o tym tak wiele się mówi. Naukowcy udowodnili, że codzienne spożywanie obfitych porannych posiłków chroni przed chorobami serca, cukrzycą oraz otyłością. Przynosi korzyści zaró...

Firma rodzinna w branży mięsnej - skuteczna w trudnych czasach...

fot. FirmyTołoczko Firma TOŁŁOCZKO to mała firma rodzinna założona w 1993 roku przez Iwonę i Tomasza Tołoczko. Jej misją jest produkcja naturalnych wyrobów wędliniarskich i sprzedaż zdrowej żywności. Działalność naszej firmy w ostatnich latch została zauważona i d...

Kiełbasa polska surowa kociewska - pomorskie

  Wieprzowina to od lat najpopularniejszy rodzaj mięsa w Polsce. Polska wieprzowina jest ceniona nie tylko w rodzimym kraju, ale także poza granicami. Odpowiedzialna hodowla jest kluczem do najwyższej jakości mięsa, które ma ogromny wpływ na wędliny, któ...
Opublikowany: 16.04.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, pomorskie, Etykiety:

Gold Drób - zdecydowanie stawia na rozwój

Firma GOLD DRÓB to marka, która od wielu lat zwiększa swoje przychody i regularnie inwestuje w rozwój marki, sprzedaż i zaplecze produkcyjne. W najnowszej inwestycji tj. zakładzie przetwórczym w Świerczowie, która została wsparta dotacją ...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.