Artykuły/Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Szynka spod powału - smak ludowej tradycji

fot.ZPM Hańderek W asortymencie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek znajdują się wędliny, kiełbaski, rolady, boczki, karczki, polędwice i pasztety. Propozycję wzbogaca nowość w ofercie -  pasty kanapkowe vege w czterech smakach. Wszystkie produkty powstają z...
Opublikowany: 14.11.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Kiełbasa Radzionkowska - gdzie kupić ?

Wieprzowina to bardzo popularny rodzaj mięsa w Polsce. Do najpopularniejszych klasyków obiadowych należą z pewnością kultowy schabowy, mielony oraz gulasz. Z kolei na śniadanie czy kolacje Polki i Polacy wybierają parówki, kiełbasy, szynki, pasztety. Opowiemy dz...

Wędliny w słoikach - smak jak sprzed lat

Dla Klientów, którzy dobrze znają i pamiętają ich domowy smak z dawnych lat. Dla Klientów, którzy spróbują ich po raz pierwszy. Dla klientów, którzy uwielbiają nowości. Zapraszamy do odwiedzania regularnie sklep&oa...
Opublikowany: 21.07.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Wędliny Walichnowskie - TOP 4 2022 r.

fot. PPHU MARKS TOP 4 MARK'S 2022 Już za chwilę rozpoczniemy drugie półrocze 2022 r. To dobry czas na podsumowanie i wybór najlepszych produktów TOP 4 w kategorii WĘDLINY WALICHNOWSKIE. Firma MARK'S szczyci się tym, co ma najle...

Kiełbasa ze wsi - producent mazowieckie

fot. WISAPIS Zakład Mięsny Zielonka Kiełbasa w Polsce była od czasów najdawniejszych przysmakiem Polek i Polaków. Częstując gości, od niej rozpoczynano najważniejsze posiłki podczas domowych spotkań czy też uroczystości. Gdy za czasów saskich kuchnia p...

Wyroby „Tradycyjnie Wędzone” – tajemnica ich powstania

fot.Dobrowolscy Sp.z o.o. Wędzenie to metoda utrwalania wyrobów mięsnych oparta na stosowaniu dymu wędzarniczego, który jest wytwarzany w czasie niezupełnego powolnego spalania (pirolizy) surowca dymotwórczego jakimi są drewno i jego pochodne. Poszczeg...
Opublikowany: 21.04.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Produkty "z piekarnika"- nowa linia ZM Hańderek wyróżniona

Szanowni Państwo ! Prezentujemy nową linię produktów „z piekarnika”, które w ciągu kilku ostatnich miesięcy zyskały duże zainteresowanie klientów. W ramach grupy „z piekarnika” oferujemy 4 produkty: biodrówkę, boczek, karcze...
Opublikowany: 07.04.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Kiełbasa myśliwska z dzika, wędliny i mięso z dziczyzny, czyli...

Dziczyzna – to rodzaj mięsa bardzo ceniony przez koneserów dobrego jedzenia. Mięso pochodzi z upolowanych zwierząt, które żyją w naturze. Dziczyzna charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, wysoką zawartością białka, wyjątkowym zapachem lasu i smakie...

Jaką dietę stosowali starożytni mieszkańcy Pergamonu i dobrze ...

Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...

Wędliny tradycyjne z województwa łódzkiego - Szynka walichnows...

Dwa nurty, które zajmują czołowe miejsce podczas produkcji mięsa oraz wyrobów mięsnych to naturalność i lokalność. Dlatego też większość producentów z tego segmentu stara się w jak najlepszy sposób wpisać w obowiązujący trend po to, aby spełnia...
Opublikowany: 26.07.2021 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, wieprzowina, łódzkie, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.