Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
Zaskocz Wszystkich przy Świątecznym Stole: Wędliny Hańderek – Tradycja i Nowości na Twoim Stole
Święta to wyjątkowy czas, kiedy rodzina i przyjaciele zbierają się, aby dzielić wspólne chwile, rozmawiać o tym, co ważne, i delektować się wyjątkowymi daniami. W tym ...
Wędliny ze staropolskim rodowodem!
Wędliny staropolskie kojarzą się z najwyższym kunsztem masarskim. Powinny charakteryzować się nie tylko najwyższą jakością mięsa, ale przede wszystkim recepturą, pochodzeniem, sztuką wyrabiania i historią. Obecnie w Polsce jest ni...
Masz ochotę na coś pysznego, ale nie masz pomysłu na posiłek?
Mamy dla Ciebie rozwiązanie!
Szynka bez dymu, która jest produkowana przez Podhalańskie Centrum Dystrybucji ,,Salami" Sp. z o. o. jest w stanie zaspokoić Twój głód. Jest to ...
Wraz z rosnącą świadomością na temat zdrowego żywienia, konsumenci przykładają większą wagę do jakości kupowanej żywności. Coraz więcej osób woli zrezygnować z codziennego jedzenia wątpliwej jakości mięsa, na rzecz takiego o lepszej jakości jedzonego rzadziej.
...
Kurczak czy indyk: który rodzaj mięsa wybrać?
W dzisiejszych czasach coraz większą uwagę przykładamy do tego, co jemy. Białe mięso niezaprzeczalnie stanowi podstawę większości diet. Różnorodność drobiu sprawia, że wiele osób zastanawia się nad...
Wieprzowina czy wołowina: poznaj najważniejsze wartości
Mięso bez wątpienia stanowi jeden z podstawowych składników diety wielu osób. Zawarte w nim tłuszcze oraz białka są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Możemy wybierać s...
Kaczka czy gęś: dania przodków w nowych odsłonach
Coraz więcej restauracji decyduje się na to, aby powrócić do przepisów naszych przodków. Zarówno kaczka, jak i gęś, stanowią podstawę kuchni staropolskiej, którą ceni wielu zn...
Remigiusz Zagraba: Niełatwo jest prowadzić firmę mięsną, tak w dawniejszych czasach, jak i obecnych. Jednak Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu pod kierownictwem Ernestyna Janety udaje się to wyśmienicie. Trudno zliczyć wszystkie nagrody, wyróżnienia i pochwały od kli...
Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli.
Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawart...
Bioasekuracja jest jednym z głównych ogniw łańcucha walki z ASF. Przestrzeganie jej zasad jest dla hodowców trzody chlewnej ważne nie tylko ze względów sanitarnych. Praktyka pokazuje, że uchybienie w stosowaniu obowiązujących zasad może być podstawą odmowy ...