Wiosna tuż za rogiem, szykujemy się na wielkie grillowanie. Wiosną i latem nie można sobie wyobrazić weekendu bez grillowanych kiełbas, mięsa, warzyw, pieczywa.
Kiełbasa była dotąd najpopularniejsza, jeśli chodzi o grilla,
fot.Ciećwiera
Każdy szaszłyk składa się z kostek mięsa drobiowego (filet z indyka i filet z kurczaka) lub wieprzowego (karkówka), przekładanych na przemian plasterkami cebuli i wędzonego boczku, nabite na patyk i przyprawione. Tak przygotowany nadaje się bezpośrednio do obróbki cieplnej (smażenia, pieczenia) i spożycia.
Ważne wskazówki:
Szaszłyk musi być przechowywany/przewożony w temperaturze od 0C do 40C.
Szaszłyki surowe można zamrozić, wówczas termin przydatności wynosi 6 miesięcy.
Szaszłyki surowe pakowane są próżniowo VAC – termin przydatności 10 dni.
fot.Ciećwiera
SZASZŁYK DROBIOWY z PAPRYKĄ PIECZONY 220 g, pakowane vacuum.
Szaszłyki firma Ciećwiera przygotowuje od samego początku swojej działalności od 1993 roku, to już 30 lat!
Szaszłyki drobiowe, wieprzowe- producent Ciećwiera