Artykuły/Handel / Gastronomia - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Pogłowie w Polsce 2021 / 2022 ( styczeń - maj)

W Polsce (według wstępnych danych GUS) w okresie styczeń–maj 2022 r. do podmiotów skupujących dostarczono blisko 2,1 mln ton żywca rzeźnego, o 1,5% mniej niż przed rokiem. Żywca wieprzowego skupiono 721 tys. ton, o 11,5% mniej niż w analogicznym okresie 2021 r...
Opublikowany: 28.06.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Antybiotykowe mity - stanowisko POLPIG

W powszechnej świadomości funkcjonuje wiele mitów związanych z produkcją zwierzęcą. Jednym z największych jest przekonanie, że w takiej hodowli  powszechnie i często używa się antybiotyków i sterydów. Korzenie tego mitu sięgają jeszcze lat 80-tych, gdz...
Opublikowany: 21.06.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Ekspozycja mięsa i wędlin w ladach chłodniczych - trendy 2022 ...

fot.Italfrost Italfrost prezentuje nowy koncept włoskich lad chłodniczych firmy CRIOCABIN. Eksponowane mięso to towar specjalnej troski. Jego doskonała kondycja zależy od panujących warunków w urzadzeniach chłodniczych. Uwagę należy zwrócić na wilgotność, temper...
Opublikowany: 15.06.2022 Kategorie: Artykuły, Wyposażenie sklepu mięsnego i stoiska mięsnego, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Przechowywanie wędlin

  Sposób przechowywania wędlin bezpośrednio wpływa na ich stan. Niesprzyjające warunki otoczenia mogą przyczynić się do szybkiej utraty świeżości wyrobów. Skutkuje to tym, że produkty stają się śliskie, a także zmieniają kolor, co wpływa na jakość wędlin...
Opublikowany: 13.06.2022 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Grill 2022 - rozpoczęty

Grill 2022 - rozpoczęty   Właśnie rozpoczął się sezon na grillowanie 2022. Zapachy unoszące się dookoła nas nieustannie nam o tym przypominają. Co zatem możemy znaleźć na grillu typowego Polaka? Otóż pierwsze skrzypce gra tutaj kiełbasa. Bez niej żaden grill ...
Opublikowany: 05.06.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Przychody z eksportu mięsa z Polski o 28% wyższe r/r. za pierw...

W pierwszym kwartale 2022 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych i żywca były o 28% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 2,0 mld EUR (9 mld zł), stanowiąc 20% wartości całego pol- skiego eksportu produktów rolno-spożywc...
Opublikowany: 30.05.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Kiełbasa ze wsi - producent mazowieckie

fot. WISAPIS Zakład Mięsny Zielonka Kiełbasa w Polsce była od czasów najdawniejszych przysmakiem Polek i Polaków. Częstując gości, od niej rozpoczynano najważniejsze posiłki podczas domowych spotkań czy też uroczystości. Gdy za czasów saskich kuchnia p...

Salami z Polski podbija Europę

    Salami to jedna z najpopularniejszych wędlin na świecie, która cieszy się ogromnym uznaniem. Kiełbasa ta klasyfikowana jest jako twarda — surowa, a największe walory smakowe i jakościowe uzyskuje się dzięki długiemu procesowi dojrzewania, podcz...
Opublikowany: 09.05.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Handel / Gastronomia, wieprzowina, Etykiety:

Prognozy Komisji Europejskiej - produkcja drobiu, wieprzowiny...

Jak podaje Biuro Analiz i Startegii KOWR według krótkoterminowej prognozy Komisji Europejskiej w 2022 r. w Unii Europejskiej przewidywany jest niewielki wzrost produkcji drobiu. Pomimo presji wywieranej na rynek przez grypę ptaków, wysokie ceny pasz oraz nega- ty...
Opublikowany: 04.05.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Burgery z dziczyzny - staropolski smak

fot.Kabanos Przecław Burgery z dziczyzny – staropolski smak w nowoczesnym wydaniu ! Coraz częściej w polskiej gastronomii mamy możliwość degustować dziczyznę – specjalność tradycyjnej polskiej kuchni. W odpowiedzi na oczekiwania klientów producent wędl...
Opublikowany: 27.04.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Handel / Gastronomia, dziczyzna, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.