Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Czy rozszerzająca się pandemia umożliwi krajom kontynentu afrykańskiego zwiększyć swój udział w światowym przemyśle mięsnym? Na tak postawione pytanie można odpowiedzieć twierdząco, zwłaszcza że wskazują na to tegoroczne prognozy dotyczące głównie produkcji mięsa ...
Pomimo spadającego zapotrzebowania na mięso wołowe w Unii Europejskiej, eksport wołowiny z Argentyny szczególnie wzrósł w pierwszych pięciu miesiącach tego roku.
Jak podał Argentyński Instytut Promocji Mięsa Wołowego (IPCVA), między styczniem i majem 2020 roku k...
Jednym z kluczowych aspektów, które należy wziąć pod uwagę podczas takiej inwestycji, są parametry użytkowe, które powinny być na najwyższym poziomie. Drugim kluczowym czynnikiem jest z pewnością sprawdzony i solidny wykonawca, kt&oacut...
Italfrost to polska firma, która projektuje i zaopatruje sklepy od 1994 roku. Początkowo koncentrowała się na dużych supermarketach, ale zdała sobie sprawę, że nie ma odpowiedniego sprzętu do sprzedaży mięsa i innych produktów rzeźniczych w Polsce. Na rynku dom...
Chilijskie rządowe Biuro Analiz i Polityki Rolnej (ODEPA) dokonało przeglądu danych dotyczących produkcji mięsa i zysków ze sprzedaży za kwiecień i czerwiec 2020 roku oraz informacji dotyczących cen mięsa i danych dotyczących handlu zagranicznego dla maja 2020 roku.
...
Obowiązkiem pracodawcy jest ochrona życia i zdrowia pracowników. Powinien on dążyć do wyeliminowania lub zminimalizowania ryzyka występującego w procesie pracy. Aby uniknąć błędów i organizować pracę w sposób bezpieczny, warto poznać najczęstsze przyczyny w...
Nowe wyzwania w zakresie bezpieczeństwa
Epidemia zmieniła nasze codzienne nawyki, jeszcze bardziej uczuliła na czystość i higienę, zmusiła do wprowadzenia szeregu działań ochronnych, szczególnie w przypadku sklepów oferujących żywność - sklepy mięsne. Zar&oac...
Przetwórstwo mięsa uważane jest za branżę szczególnie niebezpieczną ze względu na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeń ma na celu ochronę ludzkie...
Sklepy i stoiska mięsne oferujące wysokiej jakości świeże dania gotowe będą cieszyć się coraz większą popularnością. Wejście we franczyzę z Kurcze Pieczone - może być strzalem w 10!
Remigiusz Zagraba: Sieć Kurcze Pieczone istnieje na p...
Rozmowa z Aleksandrem Dargiewiczem prezesem zarządu Krajowego Związku Pracodawców i Producentów Trzody Chlewnej POLPIG, o wyzwanaich, obecnej sytuacji i przyszłości polskiej hodowli trzody chlewnej.
Remigiusz Zagraba: Producenci trzody...