Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
"Od naszych dostawców wymagamy rzetelności, profesjonalizmu"- mówi Michał Bartłomiejczyk, specjalista ds. handlu i logistyki Alimentury Polska w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Remigiusz Zagraba: Firma Alimentura specjalizuje się w dosta...
„Świat według mięsa”…
Dania – 110 miejsce pod względem liczby ludności, 134 miejsce pod względem powierzchni oraz PIERWSZE MIEJSCE pod względem eksportu mięsa na świecie!
Danię w zasadzie należy uważać za państwo wyspiarskie....
W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć?
Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...
"Współpracujemy ze sprawdzonymi polskimi, regionalnymi dostawcami, stawiamy na jakość
i doskonały smak" - o produktach Małopolskiej Spółdzielni Handlowej Wizan z Andrychowa mówi Olga Tylutki - specjalista ds. handlu.
Remigiusz ...
„Mięso z gęsi powinno być przede wszystkim świeże. Gęś powinna być młoda, nie przerośnięta.”
Wywiadu na temat sztandarowych dań, tego jakie powinno być idealne mięso z gęsi oraz warunków udanej współpracy z dostawcami udzielili właściciel...
„Od pewnego czasu obserwujemy trend, który wskazuje na preferencje w kierunku tzw. wyższej półki. Oznacza to, że klienci kupują droższe produkty o wyższej zawartości mięsa niż kilka lat temu.” – mówi Anna Leszczyńska, Dyrektor Biur...
„Myślę, że naszym największym atutem jest uczciwość i szacunek. Pracując, wszyscy traktujemy się jak rodzina, nasi pracownicy są z nami od kilku lat. Doświadczony zespół jest w stanie sprostać najtrudniejszym wymaganiom, które każdego dnia rzucane są nam ...
Opublikowany: 18.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Handel / Gastronomia,
Maszyny, urządzenia, dodatki, transport,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
tłuszcze,
O bogatej ofercie dań z dziczyzny i nie tylko, a także daniach bezglutenowych w wywiadzie dla portalu FirmyMiesne.pl opowiada Jan Baran, szef kuchni, a zarazem właściciel Restauracji pod Baranem.
Remigiusz Zagraba: Restauracja pod Baranem mieści się tuż obok zamku...
Opublikowany: 05.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Wiadomości handel i gastronomia,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
wędliny,
dziczyzna,
baranina,
gastronomia,
drób,
jagnięcina,
kaczka,
małopolskie,
gęś,
„Zakupy na stoisku mięsnym są dla klienta doznaniem wizualnym, dlatego dużą dbałość przywiązujemy do właściwej aranżacji lady i takiej ekspozycji towaru, która pozwoli klientowi na szybkie odnalezienie szukanego produktu, wyeksponuje produkty premium oraz ...
„Przyszłość należy do produktów kojarzonych ze zdrowym odżywianiem, a więc chudych, bez konserwantów, a to promuje wyroby drobiowe oraz wieprzowe najwyższej jakości.”
Wywiadu dla portalu www.FirmyMiesne.pl udzielił Prezes ...