Artykuły/Handel / Gastronomia - Strona 13 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Zielony Ład i przyszłość strategii " Od pola do stoły" w Unii...

W grudniu 2021 r.  przedstawiciele organizacji zrzeszonych w European Livestock Voice zaprosili p. Timmermansa do odwiedzenia gospodarstwa zajmującego się produkcją mleka i wołowiny, które znajduje się w belgijskim regionie - Walonii. Wizyta ta zorganizowa...
Opublikowany: 13.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Podsumowanie polskiego eksportu i importu mięsa i żywca stycze...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, w okresie styczeń–październik 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły 5,4 mld EUR (24,5 mld zł) i były o 6% większe niż przed rokiem. Najwięks...
Opublikowany: 03.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.

    W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...

Innowacyjne worki termokurczliwe - AMIVAC S, zwiększające trwa...

Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...

Polski eksport mięsa styczeń - sierpień 2021 r.

Jak podaje Biuro Analiz i Sttaregii KOWR, w okresie ośmiu miesięcy 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca) były o 5% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,2 ...
Opublikowany: 01.12.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Antybakteryjne posadzki żywiczne Flowfresh - FLOWCRETE, otrzym...

18 listopada 2021 r. – Antybakteryjne posadzki żywiczne Flowfresh, marki Flowcrete, otrzymały certyfikat Indoor Air Comfort® Gold, wydawany przez organizację Eurofins. Dokument stanowi potwierdzenie, że produkty te spełniają najbardziej rygorystyczne kryteria dotycząc...
Opublikowany: 22.11.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Propozycja wyrobów w pieprzu od HAŃDERKA w nowej jesiennej ara...

Marka HAŃDEREK prezentuje znane, ale w zupełnie w innej odsłonie nowe smaki, czyli wyjątkową gamę wędlin w pieprzu: schab i szynkę. Takie smaczne produkty będą atrakcyjnie wyglądać w ladzie chłodniczej Państwa sklepu i będą doskonałą okazją do zakupów. Zap...

Sprzedaż zagraniczna mięsa, przetworów mięsnych i żywca

Biuro Analiz i Strategii KOWR podaje, że w okresie ośmiu miesięcy 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca) były o 5% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,2 m...
Opublikowany: 27.10.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Blockchain czyli paszportyzacja produktów spożywczych w Carref...

Technologia stojąca za globalną rewolucją systemów informatycznych umożliwi zwiększenie zaufania i przejrzystości łańcucha produkcji artykułów spożywczych. Już w październiku tego roku w sklepach Carrefour pojawią się polskie ziemniaki marki własnej objęte technol...
Opublikowany: 20.10.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Żywiec wołowy i jego perspektywy

W 2020 r. hodowla bydła wołowego wyniosła 1 092 tys. ton i była o 0,3% mniejsza niż rok wcześniej. W stosunku do analogicznych okresów poprzedniego roku, w I półroczu 2020 r. była ona większa o 0,9% (537 tys. ton), a w II półroczu mniejsza o 1,4% (555 ty...
Opublikowany: 12.10.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.