Artykuły w kategorii: śląskie
Boże Narodzenie to wyjątkowy czas, kiedy rodzinny stół zamienia się w miejsce celebracji tradycji i wyśmienitych smaków. W ofercie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK, od lat specjalizującego się w produkcji najwyższej jakości wędlin i mięs, znaj...
Burgery Wieprzowe Berger – Śląski smak w nowoczesnym wydaniu
Z serca Śląska, gdzie tradycja wędliniarska łączy się z nowoczesnością, pochodzą Burgery Wieprzowe Berger – wyjątkowy produkt, który wyróżnia się prostym składem i bogatym smak...
ZPM Hańderek to firma, która zdecydowanie nie zwalnia tempa, ciągle poszerzając swoje portfolio produktowe i zdobywając prestiżowe nagrody potwierdzające wysoką jakość swoich wyrobów. Z siedzibą w Buczkowicach, firma stała się symbolem innowacji i jakości na po...
Kabanosy w Stylu Włoskim, Pepperoni i Czosnkowe: Tradycja i Jakość Zakładów Mięsnych HAM
W świecie wędlin nieustannie ewoluują smaki i techniki produkcji. W tym kontekście, kabanosy dojrzewające oferowane przez Zakłady Mięsne HAM stanowią doskonały przykład połączen...
fot.ZM Ernestyn Janeta
Kiełbasa z Beczki – Prawdziwa Rewolucja na Twoim Stole!
Zastanawiasz się, co wyjątkowego możesz podać na stół? Mamy odpowiedź! Kiełbasa z beczki od Zakładu Rzeźniczo - Wędliniarskiego Ernestyn Janeta to coś, czego jeszcze nie pró...
Wiosna i lato to idealny czas na grillowanie, a my mamy dla Ciebie doskonałe propozycje, które powinny znaleźć się w Twoim sklepie mięsnym, sklepie spożywczym lub hurtowni mięso-wędliny. Nasze produkty na sezon grillowy dostarczą Twoim klientom niezapomnianych doznań kul...
Wieprzowina to bardzo popularny rodzaj mięsa w Polsce. Do najpopularniejszych klasyków obiadowych należą z pewnością kultowy schabowy, mielony oraz gulasz. Z kolei na śniadanie czy kolacje Polki i Polacy wybierają parówki, kiełbasy, szynki, pasztety.
Opowiemy dz...
Szanowni Państwo !
Prezentujemy nową linię produktów „z piekarnika”, które w ciągu kilku ostatnich miesięcy zyskały duże zainteresowanie klientów. W ramach grupy „z piekarnika” oferujemy 4 produkty: biodrówkę, boczek, karcze...
Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...
Opublikowany: 03.01.2022
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
Produkty regionalne są z każdym miesiącem coraz bardziej popularne i doceniane przez konsumentów. Już nie tylko wędliny, mięsa, sery czy też owoce i warzywa, ale przede wszystkim obiadowe dania gotowe. Jedną z najciekawszych i najsmaczniejszych kuchni w Polsce jest &b...