Artykuły w kategorii: śląskie
Produkty regionalne są z każdym miesiącem coraz bardziej popularne i doceniane przez konsumentów. Już nie tylko wędliny, mięsa, sery czy też owoce i warzywa, ale przede wszystkim obiadowe dania gotowe. Jedną z najciekawszych i najsmaczniejszych kuchni w Polsce jest &b...
Remigiusz Zagraba: Niełatwo jest prowadzić firmę mięsną, tak w dawniejszych czasach, jak i obecnych. Jednak Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu pod kierownictwem Ernestyna Janety udaje się to wyśmienicie. Trudno zliczyć wszystkie nagrody, wyróżnienia i pochwały od kli...
Zakład Mięsny POLIWCZAK po raz kolejny poszerzył gamę oferowanych przez siebie produktów– tym razem o smaczną, aromatyczną SZYNKĘ z CZARNUSZKĄ.
Wędzonka wyprodukowana z mięśnia szynki wieprzowej z delikatną okrywą tłuszczyku, wyróżnia się zdecydowanym SMAK...
Domowe smaki w podróży – dania słoikowe marki BERGER
Na wakacjach często nie mamy możliwości ugotowania pysznego, prawdziwie domowego obiadu od podstaw, a jedzenie barowe zazwyczaj szybko nam się nudzi. Na szczęście firma BERGER zadbała, aby smaczny polski obi...
Klasyk w grillowym menu – kiełbasa sołtysa biała marki BERGER
Amatorzy grillowych przysmaków z pewnością nie przejdą obojętnie nad najnowszą propozycją marki BERGER kiełbasa sołtysa biała to swoisty klasyk, którego nie może zabraknąć wśród dań se...
Czas na grilla!
Wraz z nadejściem sezonu grillowego marka BERGER przygotowała dwie oryginalne propozycje, w sam raz do wrzucenia na ruszt. KASZOK i RYŻOK znajdą uznanie wśród miłośników grillowania, którzy stawiają na lekkie i nowoczesne...
fot.ZM Poliwczak
Zakład Mięsny POLIWCZAK z Mysłowic to firma, która zyskała uznanie klientów dzięki wyśmienitym produktom wędliniarskim. Obecnie firma poszerzyła swoją ofertę o kolejny smakołyk drobiowy:
PALUSZKI DROBIOWE
To absolutna nowość firmy POLIW...
fot. ZM Berger
„Ślōnski Szpecyjał” na Wielkanoc–kiełbasa krucha ze wsi marki BERGER
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowy czas, gdy w otoczeniu rodziny oraz najbliższychcelebrujemy tradycję i cieszymy się swoją bliskością. Ich nieodłączny element stanowi wi...
Od wielu lat rynek polski zalewany jest mięsem z krajów unijnych. Jednak producenci wędlin zdają sobie sprawę, że właściwy dobór półtuszy to klucz do smacznych wyrobów. Tuczniki z polskich hodowli, karmione i chowane w sposób naturalny, w&n...
„Ślōnskie szpecyjały” to produkty już od ponad 35 lat sygnowane nazwiskiem Berger - rodzinną firmą związaną ze śląskim miastem Rydułtowy. Doskonała znajomość niepowtarzalnego smaku domowych wędzonek zaowocowała kolejnym tradycyjnym wyrobem w ofercie marki. Wędzon...