fot. ZM Berger
„Ślōnski Szpecyjał” na Wielkanoc–kiełbasa krucha ze wsi marki BERGER
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowy czas, gdy w otoczeniu rodziny oraz najbliższychcelebrujemy tradycję i cieszymy się swoją bliskością. Ich nieodłączny element stanowi wielkanocne menu, często bazujące na tradycyjnych i regionalnych produktach.Właśnie na nadchodzącą Wielkanoc producent Ślōnskich Szpecyjałōw - firma Berger proponuje nietuzinkowy wyrób. Kiełbasa krucha ze wsi idealnie sprawdzi się na świątecznym stole jako np. dodatek do żuru, jak i w wersji mini - będąc ozdobą wielkanocnej święconki.
Świąteczne smaki
W ofercie marki BERGER znajdziemy cały wachlarz wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Produkty te będą doskonałe jako baza wielkanocnych dań albo samodzielne potrawy. Kiełbasa Krucha ze Wsi - wysokogatunkowe mięso wieprzowe z dodatkiem przypraw naturalnych może posłużyć, alternatywnie z białą kiełbasą, jako wkładka do aromatycznego, gotowanego na zakwasie z mąki razowej, śląskiego żuru. Produkt sprawdzi się też w nowoczesnej formie –dodany obok jajek, szpinaku, pomidorów, czerwonej cebuli oraz rzodkiewki do świątecznej,wiosennej sałatki. Producent Ślōnskich Szpecyjałōw zadbał także o wersję produktu w sam raz do wielkanocnego koszyczka, w którym prócz chleba, jaj, soli i słodkości, nie może rzecz jasna zabraknąć właśnie symbolu dobrobytu i płodności. Za takowy - w myśl tradycji, uznawana była wędlina – szynka bądź kiełbasa. Pyszna i aromatyczna krucha ze wsi w opcji mini nie tylko zaskoczy zatem wielbicieli mięsnych specjałów smakiem i aromatem, ale ozdobi także z pieczołowitością przygotowaną święconkę.