Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe i dobrą jakość mięsa, jest produktem dobrze rozpoznawalnym na rynku. Jest to również produkt całoroczny. Świetnie smakuje przyrządzony na grillu.
Do produkcji frankfurterek używane jest wysokiej jakości mięso wieprzowe peklowane,
z dodatkiem przypraw naturalnych. Starannie dobrany surowiec pozwala zachować powtarzalność produktu.
Wyróżnia się spośród wszystkich swoim smakiem i jakością. Klienci chętnie wracają właśnie po frankfurterki firmy Berger, które produkowane są w niezmienionej formie już od ponad 30 lat.
Tych, którzy jeszcze nie mieli okazji do spróbowania tej kiełbaski można zapewnić, że nawet największy smakosz się nimi zachwyci.
Frankfurterki pakowane są w paczki o gramaturze około 0,5 kg map z folią nawiązującą do logo oraz hasła firmy: Ślónskie Szpecyjały. Ze względu na ograniczoną obróbkę termiczną, termin przydatności do spożycia wynosi 14 dni. Jest to również dowód na to, że surowcem jest wysokiej jakości mięso, bez zbędnych dodatków. Cena hurtowa oscyluje w okolicach 19,90 zł/kg ex work.
Produkt skierowany jest zarówno do sklepów spożywczych, sieci handlowych, hurtowni, gastronomi jak i do eksporterów.
Zakłady Mięsne Berger posiadają długoletnie doświadczenie we współpracy z wszystkimi wymienionymi kanałami dystrybucji. Producent zaprasza do współpracy wszystkich zainteresowanych stałą i lojalną współpracą.
Zakłady Mięsne Berger Irena i Bonifacy Berger Sp.J.