Od wielu lat rynek polski zalewany jest mięsem z krajów unijnych. Jednak producenci wędlin zdają sobie sprawę, że właściwy dobór półtuszy to klucz do smacznych wyrobów. Tuczniki z polskich hodowli, karmione i chowane w sposób naturalny, w efekcie końcowym dają również lepszej jakości mięso. Są nieco droższe od importowanych, ale właściciele wielu zakładów zaznaczają, że atutem polskiego mięsa jest dużo lepszy smak wędlin.
Półtusze wieprzowe klasy S, E, U, R produkowane wyłącznie z polskich hodowli z rejonów województwa świętokrzyskiego, małopolskiego i śląskiego. Miesięcznie ubojowi poddawanych jest około 2400 sztuk trzody chlewnej. Zamówione przez klienta półtusze dostarczane są specjalistycznymi środkami transportu.
Najlepszej jakości półtusze wieprzowe proponuje firma Zet-Pol Janusz Zadęcki. Od niemal 25 lat zajmuje się ubojem trzody chlewnej, rozbiorem mięsa wieprzowego oraz przetwórstwem mięsnym. Firma zlokalizowana jest w miejscowości Czaple Małe w województwie małopolskim. Zakład jest w pełni dostosowany do wymagań unijnych, a także posiada wdrożony system HACCP, zapewniający bezpieczeństwo na każdym etapie produkcji żywności. Ubojnia znajduje się w Charsznicy w budynku wyposażonym w zmechanizowaną linię do uboju trzody chlewnej i bydła.
Firma Zet-Pol Janusz Zadęcki nawiąże współpracę z zakładami mięsnymi, masarniami i hurtowniami z województwa śląskiego, małopolskiego i świętokrzyskiego.
tel. 693 076 376
tel. 12 38 99 421, 41 38 36 282
zetpol@onet.eu