Artykuły w kategorii: wieprzowina
Szynka Staropolska z Nogą – Tradycyjna Wędzonka o Niezrównanym Smaku
Szynka, która łączy pokolenia
Szynka Staropolska z Nogą to kwintesencja polskiej tradycji wędliniarskiej. Jej unikalny smak i charakterystyczna struktura są wyn...
Pasztet z mięsa kurczęcego i wieprzowiny– tradycyjny smak na świątecznym stole
Boże Narodzenie to czas, kiedy na naszych stołach królują tradycyjne potrawy. Wśród nich nie może zabraknąć pasztetu z kurcząt i wieprzowiny &ndash...
Kebab jest bardzo często wybieranym posiłkiem na mieście. Wybierają go zazwyczaj osoby młode, przed 34 rokiem życia, mieszkające w miastach.
Trudno się dziwić, że klienci upatrzyli sobie właśnie to danie. Jest szybkie w przygotowaniu, sycące i przede wszystkim smaczne. Tra...
fot. Al-Em
Karczek bez kości: Doskonały wybór dla koneserów mięs
Karczek bez kości to jeden z najbardziej popularnych kawałków mięsa wieprzowego, ceniony za swoją wszechstronność, smak i prostotę przygotowania. Aby jednak cieszyć się doskonałym...
Święta to wyjątkowy czas, kiedy rodzina i przyjaciele zbierają się, aby dzielić wspólne chwile, rozmawiać o tym, co ważne, i delektować się wyjątkowymi daniami. W tym roku zaskocz wszystkich przy świątecznym stole, podając wędliny tylko najwyższej klasy jako dodate...
fot. ZPM Hańderek
Sukces Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK w 47. edycji programu "Doceń polskie"
W dniu 26 lipca 2023 roku w Hotelu Centrum w Sosnowcu odbyła się 47. certyfikacja programu "Doceń polskie". Spośród 160 produk...
fot. Al-em
Mięso, które spożywamy na co dzień ma ogromy wpływ, na nasze zdrowie, a także na jakość wędlin, które z niego są wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz długofalowej współpracy. Wszystkie pozwolenia, ...
Salami to jedna z najpopularniejszych wędlin na świecie, która cieszy się ogromnym uznaniem. Kiełbasa ta klasyfikowana jest jako twarda — surowa, a największe walory smakowe i jakościowe uzyskuje się dzięki długiemu procesowi dojrzewania, podcz...
Rozbiór tusz wieprzowych na elementy handlowe i produkcyjne to bardzo ważny i odpowiedzialny proces, który ma ogromny wpływ na jakość przetworów mięsnych i dań, które są serwowane w restauracjach.
Właściwe porcjowanie i cięcie mięsa wi...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety: