Artykuły w kategorii: wieprzowina
Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych.
Najczęściej zamawi...
Wędliny marki Biesiada Polska firmy HAŃDEREK to nawiązanie do szlacheckiej, prawdziwej polskiej gościnności. Produkty naturalne są ręcznie przygotowywane i przewiązane sznurkiem. Precyzja wykonania i dbałość o najmniejszy szczegół w procesie produkcji daje wyr...
Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „suro...
Kupuj kliencie - chciało by się rzec widząc aktywność speców od reklamy. Ta spontaniczna przestroga szczególnie staje się zasadna w przypadku kupowania żywności na codzienny stół. Owszem ładnie zapakowane makarony, czy inne proste produkty jak cuki...
Jakość, szlachetność wyrobów i tradycja, to wartości na które kładą nacisk właściciele Zakładów Mięsnych Berger z Rydułtowów. Dążenia właścicieli są widoczne w proponowanych produktach. Szynki, wędzonki, wyroby szynkowe, wędliny homogenizowane, ki...
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w Polsce w 1993 roku (województwo śląskie). W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie ...
Opublikowany: 27.03.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
Etykiety:
mięso,
rozbiory mięsa,
Na rynku produktów wędliniarskich pojawiły się nowości produktowe z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek. Z DYMNEJ CHATY to nazwa nowej linii wędlin, w skład której wchodzi:
Polędwica dymiona Z Dymnej Chaty
Szynka dymiona Z Dymnej Chaty
Szy...
Wielkimi krokami zbliża się czas świąteczny, kiedy całą rodziną usiądziemy przy pięknie nakrytym białym obrusem stole, słuchając kolęd i zachwycając się widokiem przystrojonej choinki.
Jest to czas zadumy, rodzinnych spotkań, prezentów i wspólnego śpiew...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...
We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...