Artykuły w kategorii: wieprzowina
Kebab jest bardzo często wybieranym posiłkiem na mieście. Wybierają go zazwyczaj osoby młode, przed 34 rokiem życia, mieszkające w miastach.
Trudno się dziwić, że klienci upatrzyli sobie właśnie to danie. Jest szybkie w przygotowaniu, sycące i przede wszystkim smaczne. Tra...
fot. Al-Em
Karczek bez kości: Doskonały wybór dla koneserów mięs
Karczek bez kości to jeden z najbardziej popularnych kawałków mięsa wieprzowego, ceniony za swoją wszechstronność, smak i prostotę przygotowania. Aby jednak cieszyć się doskonałym...
fot. WTG Holding
,,Polski handel w szachy gra... "
Dzisiaj jako przedstawiciel polskiej branży spożywczej nie bez przyczyny nadaję tytuł tej wypowiedzi właśnie taki ,,Polski handel w szachy gra’’...
Kto na tym zyska, a ...
Święta to wyjątkowy czas, kiedy rodzina i przyjaciele zbierają się, aby dzielić wspólne chwile, rozmawiać o tym, co ważne, i delektować się wyjątkowymi daniami. W tym roku zaskocz wszystkich przy świątecznym stole, podając wędliny tylko najwyższej klasy jako dodate...
ZNIKAJĄ KONSERWY KM OKRASY, BO TO NAJLEPSZE NA TE CZASY
Dzisiaj przedstawić chcemy Państwu relację, jak kolejny produkt zakładów mięsnych Konsorcjum Mięsnego Okrasa Grupa Południe sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach, czyli ,,KONSERWA” rezonuje z potrzebami klie...
fot. ZPM Hańderek
Sukces Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK w 47. edycji programu "Doceń polskie"
W dniu 26 lipca 2023 roku w Hotelu Centrum w Sosnowcu odbyła się 47. certyfikacja programu "Doceń polskie". Spośród 160 produk...
fot. Al-em
Mięso, które spożywamy na co dzień ma ogromy wpływ, na nasze zdrowie, a także na jakość wędlin, które z niego są wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz długofalowej współpracy. Wszystkie pozwolenia, ...
Salami to jedna z najpopularniejszych wędlin na świecie, która cieszy się ogromnym uznaniem. Kiełbasa ta klasyfikowana jest jako twarda — surowa, a największe walory smakowe i jakościowe uzyskuje się dzięki długiemu procesowi dojrzewania, podcz...
Rozbiór tusz wieprzowych na elementy handlowe i produkcyjne to bardzo ważny i odpowiedzialny proces, który ma ogromny wpływ na jakość przetworów mięsnych i dań, które są serwowane w restauracjach.
Właściwe porcjowanie i cięcie mięsa wi...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety: