Artykuły w kategorii: wieprzowina
Mięso, które spożywamy na co dzień ma ogromy wpływ, na nasze zdrowie, a także na jakość wędlin, które z niego są wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz długofalowej współpracy. Wszystkie pozwolenia, cert...
Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...
Opublikowany: 09.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
wieprzowina,
drób,
inne,
Wędliny regionalne w ostatnich latach podbijają rynek mięsny. Dzieje się tak dlatego, że każdy region specjalizuje się w produkcji charakterystycznych dla niego wędlin, których receptury pochodzą zwykle sprzed dziesiątek lat i w niezmienionej lub podobnej formie ut...
Zdj. Kiełbasa swojska - Markam
W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby.
Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała od...
Opublikowany: 30.03.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
wieprzowina,
kiełbasa swojska,
producent wędlin,
Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń. Zbiory receptur wywodzące się z poc...
Opublikowany: 07.02.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
mazowieckie,
Etykiety:
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
producent wędin,
Półtusze wieprzowe w polskim przetwórstwie mięsnym wykorzystywanie są do produkcji, wędzonek, kiełbas, podrobów. Z rozbioru półtuszy produkuje się także świeże elementy mięsa takie jak szynka, schab, łopatka, karczek - sprzedawane w sklepach...
Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...
Docenione, bo tradycyjne i polskie
Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc sz...
Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Rzeźnik” jest firmą rodzinną z wieloletnim doświadczeniem w branży mięsnej. W zakresie działalności zakładu znajduje się skup, ubój i przetwórstwo żywca wołowego i wieprzowego, roz...
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Agnieszka Mielczarek pojawiła się na polskim rynku w 1997 roku i szybko znalazła się w gronie lokalnych pionierów. Bogata oferta wysokojakościowych półtusz wieprzowych, ćwierci wołowych, a także tusz cielęcych to t...