Artykuły w kategorii: wieprzowina
Od 20 lat staramy się sprostać oczekiwaniom i gustom naszych klientów.
Tę długą obecność na rynku, zawdzięczamy ogromnemu zapałowi, determinacji oraz pracy całego zespołu firmy „Mięso i Wędliny Zofia Zawrot”.
Początki były trudne i skromne, jeden ...
Wędliny to jeden z najważniejszych składników pokarmowych najczęściej spożywanych przez Polaków. Tradycja spożywania wędlin istnieje od pokoleń. Stanowią bazę do przystawek, dodatek do wielu dań. Kupując wędliny w sklepie mięsnym zwracamy uwagę na wiele czyn...
Konsumenci kupują produkty sprawdzone, polecane przez innych. Program PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność jest wskazówką i informacją, które produkty warto spożywać. Znak jest przyznawany wyrobom, które spełniają rygorystyczne kryteria, opracowane przez Kolegi...
W ramach przeprowadzonego w listopadzie XXXVIII Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" -Jesień 2012 wyłoniono najlepsze produkty mięsne pod względem jakościowym i wyróżniono najlepszych producentów w Polsce.
Od lat konkurs pro...
Zakład Mięsny Poliwczak został laureatem tegorocznego konkursu Śląski Znak Jakości w branży spożywczej. Został wybrany spośród dziewięciu podmiotów ubiegających się o ten tytuł.
Kapituła konkursu wyłoniła wyroby spożywcze o szczególnie wysokiej jako...
Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umie...
Parówki występują w wielu odmianach i smakach. Dzieciom na ogół smakują miękkie wędliny, dlatego parówki to ich ulubione danie. Dorośli chętnie jadają takie kiełbasy, jako składnik pożywnych dań lub jako przekąska dla osób będących w ciągłym ru...
Zakład mięsny „Poliwczak” Sp J. Celina Poliwczak, Piotr Poliwczak oferuje produkty z wyższej i średniej półki. Klienci firmy to koneserzy, poszukiwacze nietypowych smaków, otwarci na nowości, ale jednocześnie ceniący tradycję, chcący ...
Dlaczego kochamy parówki? Powodów jest wiele. Po pierwsze to jedzenie uniwersalne – łatwo je łączyć z różnymi przysmakami i daniami, a także podać do zjedzenia każdemu niezależnie od wieku. Po drugie są szybkie do przyrządzenia – nie ważne czy m...
Szeroki asortyment mięs wieprzowych dla gastronomii, do produkcji wyrobów wędliniarskich oraz dla sklepów mięsnych do sprzedaży detalicznej posiada w swojej ofercie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD” z Katowic. Dynamiczne i rozwijające s...