Zakład mięsny „Poliwczak” Sp J. Celina Poliwczak, Piotr Poliwczak oferuje produkty z wyższej i średniej półki. Klienci firmy to koneserzy, poszukiwacze nietypowych smaków, otwarci na nowości, ale jednocześnie ceniący tradycję, chcący jeść dobrze i zdrowo. Bazując na tym firma przybliża temat kiełbasy, która doskonale znana jest wśród mieszkańców Górnego Śląska a jej smak i aromat cieszy się nieustającą popularnością. Dzięki swoim walorom smakowym zawsze uchodziła za produkt delikatesowy, szczególnie dlatego, że należy wybrać do jej wyrobu mięso dobrej jakości.
Metka wędzona bo właśnie o nią chodzi to kiełbasa z drobno mielonego mięsa z przyprawami, wytwarzana z surowej wieprzowiny i wołowiny. Spożywana jest jako dodatek do chleba, ze względu na konsystencję, jest rozsmarowywana.
Metka wędzona firmy Poliwczak, to produkt któremu podczas oceny produktów zgłoszonych do piątej certyfikacji programu Doceń Polskie prowadzonej przez Lożę Ekspertów przyznano znak promocyjny „Top Produkt.
W ofercie zakładu znajdziemy również metkę łososiową oraz metkę cebulową.
Więcej informacji na stronie www.poliwczak.com.pl