Artykuły w kategorii: wieprzowina
24 kwietnia 2020 r. odbyło się otwarcie kolejnego już sklepu firmowego Wędliniarstwa Naturalnego Tołłoczko w Manhattanie box 136 w Słupsku.
Podczas otwarcia klienci mogli skosztować wyrobów podczas degustacji, porozmawiać o produktach, zdrowym odżywianiu, a najstar...
Produkty tradycyjne to produkty spożywcze chronione prawem polskim lub prawem Unii Europejskiej. Wytworzone z naturalnych surowców, posiadające tradycyjny skład lub sposób produkcji.
Na liście Produktów Tradycyjnych znajduje się...
Aż 81% Polaków uważa, że polskie produkty są zdrowsze, ekologiczne i są lepszej jakości od konkurencyjnych. Jednocześnie 73% stara się wspierać polską gospodarkę, kupując krajowe produkty. Z badań rynku wynika także, że ponad połowa kupujących sprawdza, gdzie został w...
Polskie mięso coraz bardziej pożądane ...
W najbliższych latach pochodzenie mięsa będzie miało coraz większe znaczenie. Polscy konsumenci już teraz zwracają szczególną uwagę na jego jakość i kraj, z którego pochodzi. Rosnący trend można zaobserwować ni...
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Naturalnie na śniadanie
Dobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować się w pracy czy w szkole. Nasz mózg potrzeb...
Według KOWR handel wieprzowiną Unii Europejskiej z krajami trzecimi w 2019 r. rośnie. Powodem jest zwiększony popyt na wieprzowinę ze strony Chin, które ograniczają pogłowie świń w związku z postępującą chorobą ASF. W okresie styczeń–kwiecień 2019...
Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...
Kolejna dobra wiadomość dla mięsożerców!
Linia produktów GOTOWE DO PIECZENIA marki Skiba ma dobrą passę i udowadnia, że można przygotować produkty z najwyższej półki, które są smaczne i jednocześnie wygodne dla konsumentów. Otrzy...
Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli.
Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawa...