Artykuły w kategorii: indyk
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sk...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
W naszej kuchni także mięso mielone jest wysoko w hierarchii ważności. Należy wiedzieć, że mięso mielone można sporządzić praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa. Ale przeważnie kupujemy mieloną wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i mielone z drobiu. Warto także dodać, że...
Mięso z indyka jest doskonałym surowcem do wyrobu wędlin ze względu na swoje walory zdrowotne – zawiera mniej tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Zakłady przetwórstwa mięsnego produkując wędliny, kiełbasy, parówki, kabanosy czy indyka wędzonego wykorzys...
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stoiskiem mięsnym, ponieważ jest ono coraz częściej poszukiwane i pożądane przez konsumentów, ze względu na prawdziwe bogactwo cennych składników odżywczych m.in. takich jak: niacyna, cynk...
Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...
„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
zdj. Pixaby
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Indycze mięso potrafi naprawdę zadziwić swym bogactwem walorów...
"Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.
Remigiusz Zagraba: Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy też dziczyzny. Jakie inne gatunki mięsa,...