Mięso z indyka jest doskonałym surowcem do wyrobu wędlin ze względu na swoje walory zdrowotne – zawiera mniej tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Zakłady przetwórstwa mięsnego produkując wędliny, kiełbasy, parówki, kabanosy czy indyka wędzonego wykorzystują mięso gulaszowe, pieczeniowe, a także płaty gulaszowe. Jest to nic innego jak trybowany udziec z indyka bez skóry, bez kości lub sznycel z podudzia indora.
Mięso z indyka jest również często serwowane w restauracjach, pojawia się na wielu uroczystościach jako danie specjalne. Takie elementy jak: golonka z indyka, skrzydło trybowane, sznycel i oczywiście udziec trybowany z indyka nadają się do każdej potrawy. Można je przygotowywać na różne sposoby, np. dusić, piec, grillować, smażyć, a nawet wędzić. Smakują tak samo dobrze podane na zimno, jak i na ciepło.
Ważne jednak, aby elementy indyka wykorzystywane do produkcji wędlin lub do przygotowywania potraw pochodziły ze sprawdzonego źródła i były najlepszej jakości.
Zakład Drobiarski w Stasinie specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości mięsa indyczego. Tygodniowo produkuje około 1300 ton mięsa z indyka na świeżo lub mrożonych. Wszystko odbywa się pod ścisłą kontrolą nadzorowaną przez Powiatowy Inspektorat Weterynarii oraz w oparciu o wymagane certyfikaty IFS, BRC, ISO 9001, ISO 22000, HACCP. Towar dostarczany jest na terenie całego kraju.
Jeżeli chcesz zaopatrzyć się w świeże lub mrożone mięso indycze w ilościach hurtowych skontaktuj się z Zakładem Drobiarskim w Stasinie.
Producent mięsa z indyka- ZAKŁAD DROBIARSKI W STASINIE Sp. z o.o.