Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne
W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży miÄ™snej w Polsce i Europie. FirmÄ™ zaÅ‚ożyÅ‚ Andrzej Skiba wraz z żonÄ… MirosÅ‚awÄ…. ZakÅ‚ady MiÄ™sne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakÅ‚ady w skÅ‚ad kt&oac...
Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie miÄ™sa i wÄ™dlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwaÅ„ w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagajÄ…cy Å‚aÅ„cuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpÅ‚yw czynników zewnÄ™trznych na ubytki, ...
Dzisiaj i w przyszÅ‚oÅ›ci, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje wiÄ™c wiele pytaÅ„ m.in. w branży miÄ™so — wÄ™dliny, jak sprawić, aby produkty mogÅ‚y zachować Å›wieżość, atrakcyjny wyglÄ…d i smak — jak najdÅ‚użej.
Ciekawe rozwiÄ…zanie w tym...
ObowiÄ…zkiem pracodawcy jest ochrona życia i zdrowia pracowników. Powinien on dążyć do wyeliminowania lub zminimalizowania ryzyka wystÄ™pujÄ…cego w procesie pracy. Aby uniknąć błędów i organizować pracÄ™ w sposób bezpieczny, warto poznać najczÄ™stsze przyczyny w...
Przetwórstwo miÄ™sa uważane jest za branżę szczególnie niebezpiecznÄ… ze wzglÄ™du na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiÄ…zkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeÅ„ ma na celu ochronÄ™ ludzkie...
Czy praca w branży przetwórstwa miÄ™sa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakÅ‚adów, zwiÄ…zanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczÄ…ce wypadków w tej branży nadal niepokojÄ…. W...
Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek
Dzisiaj i w przyszÅ‚oÅ›ci jednym z najważniejszych czynników, które zdecydujÄ… o sukcesie firmy w branży miÄ™snej, bÄ™dzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. SpoÅ‚ecze...
Olympia PRO nowa generacja maszyn uÅ‚atwiajÄ…ca pakowanie produktów na tackach.
Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów miÄ™sa i jego przetworów. WiÄ™ksze zakÅ‚ady przetwórcze ...
Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy miÄ™sa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wÄ™dlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj Å›wiadomych siÅ‚y, jakÄ… daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...
Opublikowany: 02.12.2017
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
ubojnie,
Polskie póÅ‚tusze wieprzowe sÄ… prawdopodobnie jednymi z najlepszych. CharakteryzujÄ… siÄ™ coraz wiÄ™kszÄ… miÄ™snoÅ›ciÄ…, którÄ… doceniajÄ… zarówno zakÅ‚ady zajmujÄ…ce siÄ™ rozbiorem, jak i producenci wyrobów z miÄ™sa.
Wieprzowina po...