Artykuły/Zakłady mięsne - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.

    W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży miÄ™snej w Polsce i Europie. FirmÄ™ zaÅ‚ożyÅ‚ Andrzej Skiba wraz z żonÄ… MirosÅ‚awÄ…. ZakÅ‚ady MiÄ™sne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakÅ‚ady w skÅ‚ad kt&oac...

Innowacyjne worki termokurczliwe - AMIVAC S, zwiększające trwa...

Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie miÄ™sa i wÄ™dlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwaÅ„ w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagajÄ…cy Å‚aÅ„cuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpÅ‚yw czynników zewnÄ™trznych na ubytki, ...

jak wydłużyć okres przydatności produktów spożywczych - folia ...

Dzisiaj i w przyszÅ‚oÅ›ci, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje wiÄ™c wiele pytaÅ„ m.in. w branży miÄ™so — wÄ™dliny, jak sprawić, aby produkty mogÅ‚y zachować Å›wieżość, atrakcyjny wyglÄ…d i smak — jak najdÅ‚użej. Ciekawe rozwiÄ…zanie w tym...

Przyczyny wypadków w masarniach i ubojniach – poznaj i wyciągn...

ObowiÄ…zkiem pracodawcy jest ochrona życia i zdrowia pracowników. Powinien on dążyć do wyeliminowania lub zminimalizowania ryzyka wystÄ™pujÄ…cego w procesie pracy. Aby uniknąć błędów i organizować pracÄ™ w sposób bezpieczny, warto poznać najczÄ™stsze przyczyny w...

Zagrożenia przy pracy w zakładach przetwórstwa mięsa

Przetwórstwo miÄ™sa uważane jest za branżę szczególnie niebezpiecznÄ… ze wzglÄ™du na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiÄ…zkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeÅ„ ma na celu ochronÄ™ ludzkie...

Dobry przepis na bezpieczeństwo w branży przetwórstwa mięsa...

Czy praca w branży przetwórstwa miÄ™sa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakÅ‚adów, zwiÄ…zanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczÄ…ce wypadków w tej branży nadal niepokojÄ…. W...

EKPOLS wyznacza standardy w produkcji mięsa z indyka

Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek Dzisiaj i w przyszÅ‚oÅ›ci jednym z najważniejszych czynników, które zdecydujÄ… o sukcesie firmy w branży miÄ™snej, bÄ™dzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. SpoÅ‚ecze...

Maszyna pakująca produkty na tackach dla małych zakładów mięsn...

Olympia PRO nowa generacja maszyn uÅ‚atwiajÄ…ca pakowanie produktów na tackach. Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów miÄ™sa i jego przetworów. WiÄ™ksze zakÅ‚ady przetwórcze ...

Ćwierci wołowe - producent Pawpol

Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy miÄ™sa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wÄ™dlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj Å›wiadomych siÅ‚y, jakÄ… daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...

Półtusze wieprzowe z mazowieckiego - rozmowa z Cezarym Wojtkow...

Polskie póÅ‚tusze wieprzowe sÄ…  prawdopodobnie jednymi z najlepszych.  CharakteryzujÄ… siÄ™ coraz wiÄ™kszÄ… miÄ™snoÅ›ciÄ…, którÄ… doceniajÄ… zarówno zakÅ‚ady zajmujÄ…ce siÄ™ rozbiorem, jak i producenci wyrobów z miÄ™sa. Wieprzowina po...
Opublikowany: 24.10.2017 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.