Artykuły/Zakłady mięsne - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.

    W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...

Innowacyjne worki termokurczliwe - AMIVAC S, zwiększające trwa...

Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...

jak wydłużyć okres przydatności produktów spożywczych - folia ...

Dzisiaj i w przyszłości, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje więc wiele pytań m.in. w branży mięso — wędliny, jak sprawić, aby produkty mogły zachować świeżość, atrakcyjny wygląd i smak — jak najdłużej. Ciekawe rozwiązanie w tym...

Przyczyny wypadków w masarniach i ubojniach – poznaj i wyciągn...

Obowiązkiem pracodawcy jest ochrona życia i zdrowia pracowników. Powinien on dążyć do wyeliminowania lub zminimalizowania ryzyka występującego w procesie pracy. Aby uniknąć błędów i organizować pracę w sposób bezpieczny, warto poznać najczęstsze przyczyny w...
Opublikowany: 03.08.2020 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Zagrożenia przy pracy w zakładach przetwórstwa mięsa

Przetwórstwo mięsa uważane jest za branżę szczególnie niebezpieczną ze względu na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeń ma na celu ochronę ludzkie...
Opublikowany: 27.07.2020 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Dobry przepis na bezpieczeństwo w branży przetwórstwa mięsa...

Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W...
Opublikowany: 23.06.2020 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

EKPOLS wyznacza standardy w produkcji mięsa z indyka

Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek Dzisiaj i w przyszłości jednym z najważniejszych czynników, które zdecydują o sukcesie firmy w branży mięsnej, będzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. Społecze...

Maszyna pakująca produkty na tackach dla małych zakładów mięsn...

Olympia PRO nowa generacja maszyn ułatwiająca pakowanie produktów na tackach. Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów mięsa i jego przetworów. Większe zakłady przetwórcze ...

Ćwierci wołowe - producent Pawpol

Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy mięsa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wędlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj świadomych siły, jaką daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...

Półtusze wieprzowe z mazowieckiego - rozmowa z Cezarym Wojtkow...

Polskie półtusze wieprzowe są  prawdopodobnie jednymi z najlepszych.  Charakteryzują się coraz większą mięsnością, którą doceniają zarówno zakłady zajmujące się rozbiorem, jak i producenci wyrobów z mięsa. Wieprzowina po...
Opublikowany: 24.10.2017 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.