EKPOLS wyznacza standardy w produkcji mięsa z indyka - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

EKPOLS wyznacza standardy w produkcji mięsa z indyka

Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek

Dzisiaj i w przyszłości jednym z najważniejszych czynników, które zdecydują o sukcesie firmy w branży mięsnej, będzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. Społeczeństwo w Europie Zachodniej, a także coraz więcej osób w Polsce stawia na zdrową, bezpieczną i dobrą żywność i to stało się już faktem, a trend ten będzie coraz bardziej widoczny. Kolejnym ważnym czynnikiem, który będzie musiał wdrożyć w swoją strategię, każdy podmiot działający w branży mięsnej, a myślący poważnie o swojej przyszłości w perspektywie długofalowej, to działania na rzecz środowiska, ekologii i społeczności lokalnej. Prezentujemy firmę, która od ponad dwudziestu lat inwestuje w przetwórstwo zdrowej żywności oparte na mięsie z indyka i jest uznanym dostawcą na rynku polskim oraz zagranicznym.

Zapraszamy do wywiadu z właścicielami firmy EKPOLS Sp. z o.o. Markiem i Fryderykiem Szymaniak.

W tym roku świętowali Panowie 20-lecie pracy pod szyldem EKPOLS Sp. z o.o. Jubileusz budzi wspomnienia od momentu, gdy pomysł narodził się i gdy marzenie stało się rzeczywistością. Jak dziś wspominacie tamten czas?

Dwie dekady to czas wytężonej pracy, podczas której stawialiśmy sobie wiele ambitnych celów. Podejmując decyzję o przetwórstwie mięsa indyczego, nie przypuszczaliśmy, że tak doskonale wpiszemy się w panujący obecnie na rynku trend zdrowego odżywiania. Produkty, które oferowaliśmy, szybko znalazły uznanie wśród lokalnych odbiorców, co skłoniło nas do rozszerzenia dystrybucji na rynek zagraniczny. Rosnący popyt wymagał dostosowania naszych mocy produkcyjnych oraz floty transportowej. Dziś nasza firma zajmuje znaczącą pozycję na rynku producentów i dystrybutorów mięsa indyczego. Jesteśmy dumni, widząc, jak wiele osiągnęliśmy przez ostatnie 20 lat.

 
 
Dla kogo codziennie przygotowujecie swoje produkty? Mam tutaj na myśli odbiorcę końcowego, czyli konsumenta oraz kontrahentów, którzy oferują produkty pod szyldem EKPOLS.
 
Nasze produkty dedykowane są dla wszystkich, którzy cenią wysoką jakość oraz zalety mięsa indyczego – jego wartości odżywcze, niską kaloryczność i smak. Wytwarzamy pełnowartościowe mięso, bazując na nowoczesnych rozwiązaniach produkcyjnych. Nad restrykcyjną kontrolą jakości czuwa wykwalifikowana kadra specjalistów. Satysfakcja klientów jest naszym priorytetem. Swoim zaufaniem obdarzyły nas do tej pory sieci handlowe, hurtownie oraz sektor hotelarski i gastronomiczny HoReCa. Sieć dystrybucji obejmuje zarówno odbiorców krajowych, jak i partnerów UE w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Holandii, Austrii, Hiszpanii oraz Belgii.
 
Firmy świadomie prowadzące działalność „coś” wyróżnia na rynku. Jak Państwa zdaniem jest postrzegana firma EKPOLS?
 
Skupiliśmy się na przetwórstwie mięsa indyczego i śmiało możemy powiedzieć, że na tym polu jesteśmy profesjonalistami. Oferujemy szeroki asortyment elementów z indyka, ofertę na bieżąco dostosowujemy do potrzeb rynku. To, co nas wyróżnia, to z pewnością fakt, iż żywiec dostarczany do zakładu pochodzi z własnych gospodarstw rolnych, zlokalizowanych w czystych ekologicznie okolicach województwa lubuskiego. Posiadamy również własną wytwórnię paszy. Tym samym mamy pełną wiedzę o produktach, które oferujemy, co ułatwia nam budowanie wiarygodności w oczach naszych klientów. Jako firma nie chcemy ograniczać się jedynie do działań produkcyjno — sprzedażowych. Naszą działalność rozszerzyliśmy o udział w akcjach charytatywnych. Wspieramy między innymi Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy oraz Hospicjum Św. Kamila w Gorzowie Wielkopolskim.
 

EKPOLS spełnia najwyższe standardy, dzięki takim systemom jakości jak: QS, BRC oraz IFS. Co to oznacza dla Państwa klientów?

Powszechnie uznawane na całym świecie certyfikaty potwierdzają, iż realizujemy międzynarodowe standardy zarówno na etapie doboru dostawców, jak i w ściśle nadzorowanym procesie produkcji. Wydawane okresowo dają gwarancję utrzymania stałej, wysokiej jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności. Kupując nasz certyfikowany produkt, klient może mieć pewność, iż wybrał to, co zdrowe i smaczne.

Na tym nie koniec, bo w ostatnim czasie otrzymaliście Państwo Certyfikat Wiarygodności Biznesowej przyznawany przez Bisnode.

To dla nas powód do dumy, bo staramy się być wiarygodnym i zaufanym producentem oraz dostawcą zdrowej żywności. Certyfikat Wiarygodności Biznesowej to prestiżowy znak potwierdzający wiarygodność i stabilność finansową naszej firmy, nad którą pracujemy z pełnym zaangażowaniem od ponad 20 lat. To dowodzi, iż jesteśmy godnym zaufania partnerem biznesowym. Cieszymy się tym bardziej, iż znaleźliśmy się w tym bardzo nielicznym gronie, ok. 1% wszystkich firm na rynku, które zostały uhonorowane tymże wyróżnieniem.
 
 
Dotarły do nas informacje, że ubiegacie się Państwo o tytuł „Firma Roku” w Plebiscycie Orły Polskiej Przedsiębiorczości?

Rzeczywiście zgłosiliśmy naszą kandydaturę i już dzisiaj możemy potwierdzić, iż decyzją Rady Programowej plebiscytu Orły Polskiej Przedsiębiorczości firma EKPOLS otrzymała zaszczytny tytuł "Firma Roku". Chcemy podkreślić, iż tę prestiżową statuetkę zawdzięczamy przede wszystkim naszej załodze. Bez ich zaangażowania firma EKPOLS nie cieszyłaby się tak uznaną renomą.

20 lat zapisało się na kartach historii. Jakie są Państwa plany na kolejne dekady?

Rynek wciąż się zmienia, my również nie stoimy w miejscu. Poszukujemy nowych odbiorców – zarówno lokalnych, jak i zagranicznych. Prowadzimy rozmowy z kolejnymi sieciami handlowymi. Mając na uwadze trendy rynkowe, planujemy rozszerzyć swoją działalność o rozbiór kurczaka, gdyż w dietetycznym rankingu to właśnie białe mięso bezapelacyjnie zwycięża z innymi rodzajami mięs. W naszym kalendarzu jest również cykl szkoleń dla pracowników — to dzięki ich zaangażowaniu i rzetelności nasza firma osiągnęła taki sukces.

Dziękuję za rozmowę i życzę powodzenia w realizacji planów.
 
 
 

Producent mięsa indyczego EKPOLS

telefon:
+48 734 219 439
+48 692 492 691
+48 608 054 552
+48 692 492 454
+ 48 95 728 39 25
+ 48 95 720 07 65
 
e-mail:
m.leda@ekpols.pl
k.woloszyn@ekpols.pl
r.bosiacki@ekpols.pl
ms@ekpols.pl
 
www:
 
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.