Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czoÅ‚owych producentów królików miÄ™snych
w Europie. DziewięćdziesiÄ…t procent miÄ™sa z królika jest wysyÅ‚ana na eksport. Polacy Å›rednio zjadajÄ… okoÅ‚o 0,4-0,5 kg miÄ™sa króliczego na osobÄ™, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
MiÄ™so, które spożywamy na co dzieÅ„ ma ogromy wpÅ‚yw, na nasze zdrowie, a także na jakość wÄ™dlin, które z niego sÄ… wyrabiane.
Zaufanie do dostawcy jest obecnie kluczowe i decyduje o dobrej oraz dÅ‚ugofalowej wspóÅ‚pracy. Wszystkie pozwolenia, cert...
W Polsce jest kilka tysiÄ™cy firm miÄ™snych - sÄ… to piÄ™kne, nowoczesne zakady, które speÅ‚niajÄ… wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. ZachÄ™camy do oglÄ…dania wyróżnionych zakÅ‚adów, które znajdujÄ… siÄ™ w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Remigiusz Zagraba: W najbliższej przyszłości planuje Pan ekspansję na rynki wschodnie m.in.: japoński, chiński i koreański. Jak duże jest to wyzwanie?
Krzysztof Borkowski: Wyzwanie jest ogromne, ale w chwili obecnej te rynki są zamknięte na wieprzowinę, dlatego je...
PóÅ‚tusze wieprzowe w polskim przetwórstwie miÄ™snym wykorzystywanie sÄ… do produkcji, wÄ™dzonek, kieÅ‚bas, podrobów. Z rozbioru póÅ‚tuszy produkuje siÄ™ także Å›wieże elementy miÄ™sa takie jak szynka, schab, Å‚opatka, karczek - sprzedawane w sklepach...
O rynku miÄ™sa wieprzowego po wprowadzeniu rosyjskiego embarga oraz o nowych perspektywach dla drobiu mówi serwisowi FirmyMiesne.pl Krzysztof Borkowski Prezes ZakÅ‚adu MiÄ™snego MoÅ›cibrody Sp. z o.o. oraz PoseÅ‚ RP.
Remigiusz Zagraba: Polski rynek zalewa surowi...
Ubojnia ZwierzÄ…t Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinnÄ… firmÄ… z wieloletniÄ… tradycjÄ…, dostarczajÄ…cÄ… od ponad dwudziestu lat najwyższej jakoÅ›ci miÄ™so woÅ‚owe i cielÄ™ce do zakÅ‚adów przetwórstwa miÄ™snego, restauracji oraz innych punktów. WÅ›ród odbiorc...
Opublikowany: 16.01.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
cielęcina,
Ubojnia ZwierzÄ…t Rzeźnych Agnieszka Mielczarek pojawiÅ‚a siÄ™ na polskim rynku w 1997 roku i szybko znalazÅ‚a siÄ™ w gronie lokalnych pionierów. Bogata oferta wysokojakoÅ›ciowych póÅ‚tusz wieprzowych, ćwierci woÅ‚owych, a także tusz cielÄ™cych to t...
PrzeciÄ™tny konsument przygotowujÄ…c posiÅ‚ek skÅ‚adajÄ…cy siÄ™ z miÄ™sa wieprzowego nie zastanawia siÄ™ jakÄ… drogÄ™ musiaÅ‚o ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stóÅ‚. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakoÅ›ci w momencie zakupu, a jedyni...
Remigiusz Zagraba: Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby?
Adam Konacki: Znak Poznaj DobrÄ… Å»ywność jest bardzo szanowany wÅ›ród producentów żywnoÅ›c...