Przeciętny konsument przygotowując posiłek składający się z mięsa wieprzowego nie zastanawia się jaką drogę musiało ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stół. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakości w momencie zakupu, a jedynie smak gotowej już potrawy. Klient, gdy już raz spróbuje zakupu w danej sieci handlowej lub sklepie i dojdzie do wniosku, że dany asortyment odpowiada mu zarówno pod kątem jakościowym, smakowym, jak i cenowym, będzie wracał nieustannie. Dlatego tak ważnym czynnikiem sukcesu jest, aby zaopatrywać się w produkty najwyższej klasy, od sprawdzonych dostawców. Analogicznie sytuacja wygląda w przypadku Zakładów Mięsnych produkujących wędliny. Aby szynka była smaczna i zdrowa, a kiełbasa aromatyczna musi zostać wyprodukowana ze „swojskiego” mięsa. Taką pewność da tylko współpraca z takimi zakładami rozbioru, które opierają swoją działalność na naturalnych rozwiązaniach.
Dominex – tylko naturalne rozwiązania w rodzimym gronie
Zakład Rozbioru Mięsa Wieprzowego „Dominex” powstał osiemnaście lat temu w województwie mazowieckim i od samego początku prowadzi politykę firmy skierowaną na wartości rodzinne. Przejawia się to nie tylko w przekazywaniu z pokolenia na pokolenie głównej idei firmy, ale również w podejmowanych decyzjach odnośnie współpracy z okolicznymi rolnikami. Pozwala to na pozyskiwanie żywca wieprzowego tylko i wyłącznie od zaufanych, sprawdzonych dostawców oraz pewność, iż zwierzęta były hodowane oraz karmione w sposób naturalny, bez chemicznych dodatków. Jak łatwo się domyślić, przekłada się to na jakość wieprzowiny, sukces zakładów mięsnych oraz sklepów współpracujących z przedsiębiorstwem, oraz co najważniejsze – zdrowie docelowych konsumentów.
Zgodnie z informacją, jaką udzieliła pani Agnieszka Walczak, zapotrzebowanie na asortyment wieprzowy tegoż przedsiębiorstwa jest ogromne. Największym zainteresowaniem cieszą się szynka wieprzowa bez kości oraz łopatka wieprzowa bez kości – ilość jaka tygodniowo opuszcza chłodnie plasuje się na poziomie 6 – 10 ton. Zakład Rozbioru Mięsa Wieprzowego „Dominex” specjalizuje się również w procesie trybowania głów wieprzowych, w efekcie czego pozyskiwane są takie elementy jak maski, policzki, mięso z głów oraz kości. Ponad to firma posiada w swojej ofercie szynkę, schab, karczek, polędwiczki, biodrówkę, boczek, golonko, nogi, żeberka, pachwiny, podgardle, skórki, słoninę oraz tłuszcz.