Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne
W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...
Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...
Dzisiaj i w przyszłości, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje więc wiele pytań m.in. w branży mięso — wędliny, jak sprawić, aby produkty mogły zachować świeżość, atrakcyjny wygląd i smak — jak najdłużej.
Ciekawe rozwiązanie w tym...
Obowiązkiem pracodawcy jest ochrona życia i zdrowia pracowników. Powinien on dążyć do wyeliminowania lub zminimalizowania ryzyka występującego w procesie pracy. Aby uniknąć błędów i organizować pracę w sposób bezpieczny, warto poznać najczęstsze przyczyny w...
Przetwórstwo mięsa uważane jest za branżę szczególnie niebezpieczną ze względu na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeń ma na celu ochronę ludzkie...
Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W...
Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek
Dzisiaj i w przyszłości jednym z najważniejszych czynników, które zdecydują o sukcesie firmy w branży mięsnej, będzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. Społecze...
Olympia PRO nowa generacja maszyn ułatwiająca pakowanie produktów na tackach.
Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów mięsa i jego przetworów. Większe zakłady przetwórcze ...
Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy mięsa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wędlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj świadomych siły, jaką daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...
Opublikowany: 02.12.2017
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
ubojnie,
Polskie półtusze wieprzowe są prawdopodobnie jednymi z najlepszych. Charakteryzują się coraz większą mięsnością, którą doceniają zarówno zakłady zajmujące się rozbiorem, jak i producenci wyrobów z mięsa.
Wieprzowina po...