Artykuły w kategorii: królik
Jeśli prowadzisz firmę zajmującą się produkcją i sprzedażą pasztetów, mięso drobne z królika to doskonały wybór, do przygotowania smakowitych i zdrowych pasztetów, który z pewnością przyciągnie uwagę Twoich klientów. Oferują...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Mięso z królika, zaliczane do mięs białych, jest mięsem o wysokiej wartości odżywczej. Bogate w białko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tłuszcz. Ten rodzaj mięsa jest niemal de...
Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka.
Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...
Mięso z królika, dzięki wysokiemu poziomowi witamin z grupy B i mikroelementów, jest mięsem bardzo odżywczym. Stanowi cenne dla człowieka źródło wartości odżywczych, dlatego też warto mu się bliżej przyjrzeć. Oprócz wspomnianych wyżej właściwości,...
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych
w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...
Opublikowany: 26.02.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
mięso drobiowe,
ubojnia,
królik,