Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stoiskiem mięsnym. Bogactwo cennych składników odżywczych m.in. niacyny, cynku oraz witamin z grupy B przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu sprawia, iż mięso indycze jest lekkostrawne, często polecane małym dzieciom, sportowcom i osobom będącym na diecie.
Kupując mięso z indyka, warto zastanowić się nad wyborem mięsa udowego z indyka bez skóry, które idealnie nadaje się do gotowania, pieczenia i duszenia.
Ciekawostka
Warto wiedzieć, że jedną z flagowych potraw, które można oprzeć na tym mięsie, jest Stroganow, ze względu na wyrazisty smak i ciemną barwę.
W produkcji i sprzedaży mięsa indyczego specjalizuje się Zakład EKPOLS- jest to ich sztandarowy produkt. To, co wyróżnia mięso z firmy Ekpols, to wysoka jakość, jego walory smakowe, obróbka, jak również atrakcyjna cena.
- Jak podają właściciele firmy: „Co nas wyróżnia to z pewnością fakt, iż żywiec dostarczany do zakładu pochodzi z własnych gospodarstw rolnych, zlokalizowanych w czystych ekologicznie okolicach województwa lubuskiego. (…) Wysokiej jakości pasze własnej produkcji otrzymujemy z czterech zbóż oraz olejów roślinnych. Wyselekcjonowane i odpowiednio dobrane składniki tworzą pełnowartościowe pożywienie gwarantujące naturalny wzrost i zdrowie naszych indyków.”
Produkt kierowany jest głównie na rynek detaliczny do gastronomii, hurtowni, sieci sklepów, jak również jako mięso produkcyjne dla zakładów przetwórczych.
+48 692 492 691
+48 608 054 552
+48 692 492 454
+ 48 95 728 39 25
+ 48 95 720 07 65
k.woloszyn@ekpols.pl
r.bosiacki@ekpols.pl
ms@ekpols.pl