Artykuły w kategorii: indyk
Mięso z indyka jest jednym z najpopularniejszych mięs spożywanych przez Polaków. Chętnie po nie sięgamy, ponieważ jest dużo zdrowsze niż mięso czerwone. Zawiera mniej tłuszczu i cholesterolu, jest mniej kaloryczne, a przy tym jest najlepszym źró...
Gdy pogoda dopisuje przenosimy nasze jadalnie w plener. Wystarczy niewiele - piękna pogoda, zielone otoczenie i koc. Zapasy brakującej energii uzupełnimy sięgając po przygotowane wcześniej piknikowe smakołyki. Oto nasz obowiązkowy zestaw zdrowych
i smacznych przekąsek,...
Pierwsze bułki z rozdrobnionym mięsem baranim, wołowym lub drobiowym, sałatkami i sosem, potocznie zwane kebabami, miały swoją premierę w Polsce kilkanaście lat temu. Szybko zyskały wierną grupę smakoszy i w piorunującym tempie wyparły nudne hamburgery i hot-dogi. Pierwsz...
Aktualnie kebab to jedna z najbardziej popularnych potraw w gastronomii. Punkt gastronomiczny, który posiada w swojej ofercie prawdziwy turecki kebab w większym stopniu cieszy się zainteresowaniem wielu klientów. Najważniejszym składnikiem dania kebab jest mięs...
Kebab należy obecnie do najbardziej popularnych dań mięsnych. Jednak wielbiciele tego szybkiego w przygotowaniu, a zarazem pysznego posiłku, zdają sobie sprawę, że często posiada on niebezpieczne dla zdrowia alergeny oraz substancje chemiczne. Dlatego P.P.H.U. Supermeat...
Opublikowany: 13.12.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
indyk,
wołowina,
Etykiety:
kebab,
kebab cielęcy,
kebab drobiowy,
Damak Kebab to jeden z największych producentów kebaba wołowego i drobiowego w Polsce. Przedsiębiorstwo produkuje miesięcznie około 150 ton kebaba drobiowego i 70 ton wołowego. Produkt dostarcza do odbiorców w całej Polsce oraz eksportuje do Niemiec, F...
Opublikowany: 02.10.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Najnowsze trendy branży mięsnej,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
indyk,
wołowina,
Etykiety:
kebab,
Zakład P.P.H.U. DROBGEN od wielu lat zachwyca podniebienia klientów regionalnymi, naturalnymi produktami z drobiu. W ofercie firmy znajdą Państwo wyroby z gęsi, kaczki, indyka oraz kurczaka. Unikalna technologia produkcji, artykuły spożywcze, których skład s...
Opublikowany: 24.07.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
indyk,
kaczka,
pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
gęsina,
mięso drobiowe,
Firma INDYK MAZURU z Ostródy posiada w swojej ofercie mielonkę indyczą ekstra. Produkt jest szczególnie dedykowany dla rynku Horeca i ma zastosowanie przy produkcji kotletów mielonych, klopsów, pulpetów, gołąbków oraz wielu ...
Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań w branży gastronomicznej a jego popularność wynika z chęci kosztowania smaków kuchni tureckiej. Potrawa zamawiana w restauracji, barze jest przyprawiona i gotowa do spożycia. W sprzedaży detalicznej dostępne są zestaw...