Mięso z indyka jest jednym z najpopularniejszych mięs spożywanych przez Polaków. Chętnie po nie sięgamy, ponieważ jest dużo zdrowsze niż mięso czerwone. Zawiera mniej tłuszczu i cholesterolu, jest mniej kaloryczne, a przy tym jest najlepszym źródłem przyswajalnego białka. Spożywając stu gramową porcję mięsa indyczego, zapewniamy organizmowi połowę dziennego zapotrzebowania na białko.
Kupując mięso z indyka, dobrym wyborem jest podudzie bez kości, bez skóry. Idealnie nadaje się do pieczenia. Odpowiednio przyrządzone, jest smacznym daniem pojawiającym się na niejednym stole.
Zakład Rozbioru Drobiu posiada w swojej ofercie wysokiej jakości mięso z indyka. Sztandarowym produktem firmy jest właśnie mięso pieczeniowe - podudzie bez kości, bez skóry. Miesięczny rozbiór wynosi ok. 100 ton wyrobów. Produkt kierowany jest głównie do hurtowni, zakładów mięsnych i sieci sklepów.
Wdrożony w zakładzie system HACCAP czuwa nad bezpieczeństwem produkcji. Mięso sprzedawane jest na świeżo luzem lub opakowane w worki foliowe w pojemnikach euro po 15 kg. Każde opakowanie posiada etykietę z numerem weterynaryjnym oraz nazwą produktu, datą produkcji
i przydatności do spożycia.