Artykuły w kategorii: gastronomia
W przemyśle spożywczym, jak również gastronomicznym ważnym elementem jest odpowiedni ubiór pracowników. Rzeźnik, masarz, sprzedawca w sklepie na stoisku mięsnym, czy kucharz w codziennej pracy potrzebuje zabezpieczenia ubioru. Zakłady mięsne, drobiarskie...
Producenci mięsa, handlowcy, restauratorzy zwracają uwagę na jakość mięsa i polepszenie jego walorów smakowych. Jednym z procesów je poprawiających jest proces starzenia mięsa wołowego,
Czym jest starzenie się mięsa?
Starzenie się mięsa to naturalny, powolny p...
Kebab - niesłabnąca popularność.
Jest jednym z ulubionych fast foodów w Polsce, a grono jego sympatyków z każdym rokiem staje się coraz szersze. Na czym polega fenomen kebabów?
Czynników, które wpłynęły na popularność tego dania, jest w...
fot. Eurogum Polska
Burgery mięsne są produktem coraz bardziej dostępnym w sklepach: spożywczych, sieciowych oraz innych punktach zaopatrujących konsumentów w wyroby mięsne.
Produkty tego typu cieszą się coraz większą popularnością, nie tylko na liniach produkcyjn...
fot.Eurogum Polska
Preparaty funkcjonalne o właściwościach kształtujących strukturę i teksturę wyrobów oraz poprawiające ekonomikę produkcji
Preparatami doskonale wpisującymi się we właściwości kształtujące strukturę i teksturę wyrobó...
Magnum Optimum® 1208 – sprzymierzeniec firm w branży mięsnej
Rynek opakowań zwrotnych z tworzyw sztucznych zyskuje nowy punkt odniesienia w postaci składanego pojemnika od Schoeller Allibert. Uznany na całym świecie producent dodaje do swojego asortymentu model k...
Opublikowany: 27.01.2021
Kategorie:
Artykuły,
Handel / Gastronomia,
eksport,
gastronomia,
hurtownie,
sieci handlowe,
Maszyny, urządzenia, dodatki, transport,
Etykiety:
zdjęcie pixaby.com
Szanowni Państwo,
z początkiem 2017 roku weszły w życie przepisy dotyczące dobrowolnego znakowania środków spożywczych informacją PRODUKT POLSKI. Celem znakowania jest wyróżnienie produktów krajowych wytworzonych z polskic...
Jednym z kluczowych aspektów, które należy wziąć pod uwagę podczas takiej inwestycji, są parametry użytkowe, które powinny być na najwyższym poziomie. Drugim kluczowym czynnikiem jest z pewnością sprawdzony i solidny wykonawca, kt&oacut...
Sklepy i stoiska mięsne oferujące wysokiej jakości świeże dania gotowe będą cieszyć się coraz większą popularnością. Wejście we franczyzę z Kurcze Pieczone - może być strzalem w 10!
Remigiusz Zagraba: Sieć Kurcze Pieczone istnieje na p...
Zakład Drobiarski Lech Drób w Zalewie, w województwie warmińsko-mazurskim, to jeden z najnowocześniejszych zakładów tego typu w północnej Polsce. Na powierzchni 6 500 m kw. wykonano antybakteryjne posadzki poliuretanowo-cementowe Flowfre...
Opublikowany: 18.02.2020
Kategorie:
Artykuły,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
hurtownie,
sieci handlowe,
sklepy detaliczne,
Maszyny, urządzenia, dodatki, transport,
Etykiety: