Artykuły w kategorii: gastronomia
„Każda kuchnia, z którą się zetknąłem, nauczyła mnie czegoś innego” – mówi znany
i ceniony restaurator – Wojciech Modest Amaro, właściciel Atelier Amaro.
Remigiusz Zagraba: Eksperymentuje Pan ze smakami, kreuje swoje wła...
„Mięso powinno być świeże, najwyższej jakości i w dobrej cenie. Osobiście uważam, że cena może być wyższa, ale towar musi być bardzo dobrej jakości.”
Restauracja Polka, zlokalizowana w Łodzi nieopodal Pałacu Poznańskiego, w odrestaurowanej Manufakturze...
Restauracja Podlasianka zlokalizowana jest w Bielsku Podlaskim przy ul. Mickiewicza 37 (województwo podlaskie). Warto dodać, że mieścimy się w okolicy Ratusza – mówi Jerzy Szurbak, kierownik restauracji.
Remigiusz Zagraba: Z jakich ro...
O mięsach i wędlinach w menu Delicji Polskiej rozmawiamy z właścicielem
i szefem kuchni restauracji – Robertem Godlewskim.
Remigiusz Zagraba: Gdzie można dobrze zjeść w Warszawie?
Robert Godlewski: W DELICJI POLSKIEJ, która mieści się pr...
O mięsach i wędlinach rozmawiamy z właścicielem restauracji – Łukaszem Nowowczyńskim.
Remigiusz Zagraba: Gdzie zlokalizowana jest restauracja Myśliwska ?
Łukasz Nowoczyński: Restauracja Myśliwska znajduje się przy ulicy Marymonckiej 6 w Elblągu. Warto doda...
Menu Coyote posiada szeroki wachlarz mięs. Można tu znaleźć dania zarówno
z drobiu, jak i z wieprzowiny czy wołowiny, będące specjalnością restauracji.
Rozmawiamy z menedżerką Coyote – Darią Szatkowską.
Remigiusz Zagraba: Gdzie mo...
„Senso Restaurant&Bar to europejskie smaki, oryginalne składniki i bogactwo aromatów. Nasi goście mają więc możliwość skosztować wielu przepysznych dań przygotowanych na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny, a jeśli zapragną – nawet tych przyrządzonych...
O mięsach w menu poznańskiej restauracji Rycerska rozmawiamy z menedżerem restauracji Natalią Brzezińską.
Remigiusz Zagraba: W jakiej restauracji w Poznaniu można dobrze zjeść i jak do niej dojechać ?
Natalia Brzezińska: Nasza restauracja...
Białostocka restauracja Sztuka Mięsa stawia na jakość. Nie brak tu jednak różnorodności jeśli zajrzeć do menu. Cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina i kurczak – w tak szerokim wachlarzu różnych rodzajów mięs każdy smakosz znajdzie c...
Dania kuchni polskiej w nowej odsłonie
Warszawska restauracja Akademia Smaku mieści się przy Oboźnej 9; nieopodal Traktu Królewskiego. W nowoczesny sposób serwuje kuchnię polską. W eleganckiej i spokojnej atmosferze lokalu można skosztować znakomicie przyrząd...