Artykuły w kategorii: gastronomia
„Restauracja Ptaszyl zlokalizowana jest na krakowskim Kazimierzu przy ulicy Szerokiej, w samym centrum dzielnicy Żydowskiej. Położona wokół synagog i cmentarzy w miejscu, w którym odbywają się coroczne festiwale kultury żydowskiej – Szalom. Nieopoda...
„Na szczególną uwagę zasługuje grillowany drób, który cieszy się wśród naszych klientów dużą popularnością. W stałej ofercie mamy również pyszne żeberka.” – mówi Koordynator ds. Sieci Monika Wiejak.
&n...
„Mięso musi być świeże i smaczne, aby potrawy z niego przygotowywane mogły zadowolić naszych gości.” – mówi właściciel restauracji Łukasz Skrzeczyński.
Remigiusz Zagraba: Restauracja DA VINCI, to brzmi dumnie. Jak do Państwa można tra...
„Z racji tego, że nie jesteśmy malutką restauracją i zamawiamy spore ilości, nasz dostawca musi mieć ciągłość dostaw.”
Stary Dom zlokalizowany jest w Warszawie przy ul. Puławskiej 104/106 naprzeciw Parku Wodnego Warszawianka nieopodal Parku Dreszera &n...
Tłusta Kaczka to restauracja usytuowana w Gdyni, niedaleko Galerii Klif oraz pola golfowego. Oferuje Kuchnię Polską, a jej sztandarowym daniem jest właśnie kaczka. Ogień z kominka, aromat pieczonej dziczyzny, nalewki, konfitury, zioła oraz marynaty to kompozycja smakó...
Restauracja Góralska Tradycja to połączenie pasji i miłości do zakopiańskiej kultury. Zlokalizowana jest w samym sercu Zakopanego.
Można ją znaleźć na Krupówkach 29 (na końcu Pasażu Handlowego).
Na kilka pytań o restauracji i potrawach mięsnych dla portalu F...
„Potrawy serwowane w Astorii przygotowywane są na bieżąco, co gwarantuje ich wysoką jakość i walory smakowe.”
Restaurację Astoria można znaleźć w Częstochowie przy ulicy Krakowskiej 45 w niedalekim sąsiedztwie Galerii Jurajskiej – mówi ...
„Jako szef kuchni, staram się nie ograniczać jeżeli chodzi o produkty.”
- rozmawiamy z szefem kuchni – Robertem Skubiszem.
Restauracja Amber Room mieści się w Pałacu Sobańskich naprzeciwko Parku Ujazdowskiego przy najbardziej znan...
„Wszystkie nowe produkty, które się pojawiają i są opiniowane zarówno przez konkurencję jak i rynek, staramy się poznać.” – mówi manager restauracji – Maciej Rogowski.
Restauracja u Fukiera zlokalizo...
„Każda kuchnia, z którą się zetknąłem, nauczyła mnie czegoś innego” – mówi znany
i ceniony restaurator – Wojciech Modest Amaro, właściciel Atelier Amaro.
Remigiusz Zagraba: Eksperymentuje Pan ze smakami, kreuje swoje wła...