„Mięso musi być świeże i smaczne, aby potrawy z niego przygotowywane mogły zadowolić naszych gości.” – mówi właściciel restauracji Łukasz Skrzeczyński.
Remigiusz Zagraba: Restauracja DA VINCI, to brzmi dumnie. Jak do Państwa można trafić ?
Łukasz Skrzeczyński: Mieścimy się przy ulicy 11 - go Listopada 91 c w Radomiu w bliskim sąsiedztwie stadionu Radomiaka.
R.Z.: W ofercie Państwa restauracji można znaleźć organizację imprez okolicznościowych. Posiadacie gotowe propozycje dań dla klientów czy możecie przygotować na specjalnie na życznenie klienta coś ekstra?
Ł.S.: Restauracja Da Vinci to przyjazne miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju przyjęć, szkoleń, kursów
i pokazów. Szczególnym udogodnieniem jest możliwość organizacji zaplecza gastronomicznego np. barku kawowego oraz konsumpcji ciepłych posiłków. Posiadamy gotowe menu na takie okoliczności, znajdują się w nim takie dania jak np. polędwiczki wieprzowe, pierś kurczaka z szynką i serem, pałki
z kurczaka w sosie BBQ, sakiewki wieprzowe nadziewane pieczarkami z cebulą w sosie gorgonzola, schab w sosie pieczeniowym, żeberka w sosie miodowym, pieczone udko kurczaka z pieczarkami,
czy też krewetki w szynce parmeńskiej. Wszystko jednak zależy od tego, co klient sobie życzy.
R.Z.: Jakie potrawy mięsne może Pan polecić z menu restauracji?
Ł.S.: Wszystkie potrawy przygotowujemy według oryginalnych receptur kuchni włoskiej. Do ich przygotowania używamy wieprzowiny i drobiu, a także odrobinę dziczyzny. Serwujemy pyszne makarony: tagliatelle z kurczakiem, spaghetti z sosem mięsnym, spaghetti z boczkiem. Mamy również różnego rodzaju pizze mięsne – z kurczakiem, boczkiem, szynką parmeńską, bekonem, salami.