„Restauracja Country to miejsce położone na wsi, wśród zieleni, gdzie można odpocząć od zgiełku świata. Zlokalizowana jest 18 km od Lublina w kierunku Łęcznej, przy drodze krajowej nr 82 (Łuszczów-Kolonia 79)” – mówi właścicielka restauracji Grażyna Cieślak.
Remigiusz Zagraba: Jedną z Państwa ofert jest organizacja imprez okolicznościowych. Jaką macie propozycję na spotkanie firmowe?
Grażyna Cieślak: Organizujemy spotkania firmowe, bankiety, prezentacje. Do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie. Sprawiamy, że organizacja uroczystości staje się łatwiejsza i przyjemna. Nie mamy gotowych propozycji menu, dostosowujemy je do potrzeb klienta. Wszystko zależy od tego, co dany klient od nas oczekuje. Realizujemy również zamówienia cateringowe z dowozem do firm i domów.
R.Z.: Jakie potrawy mięsne można znaleźć w Państwa menu i z jakich mięs są one przyrządzone?
G.C.: Nasza restauracja to miejsce pełne pyszności, kulinarnej uczty. Można zachwycić się kompozycjami na talerzach oraz delektować smakami. Serwujemy dania kuchni polskiej, wplatając elementy kuchni świata. Produkty regionalne podawane są w nowoczesnej odsłonie.
Do przygotowania naszych dań używamy mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu. Serwujemy m. in.: filet z kurczaka z rusztu, szaszłyki Country, wątróbkę drobiową z cebulką, kotlety schabowe, polędwiczki wieprzowe z grilla, karczek z grilla, golonkę opiekaną oraz steki z wołowiny z grilla.