Artykuły w kategorii: gastronomia
Remigiusz Zagraba: Minął właśnie rok od momentu jak 1 lutego 2018 roku, firmę Maga producenta maszyn klipsujących, klipsów i pętelek oraz maszyn rozbijających mięso dla gastronomii przejęła firma Beck Fastener Group, jeden z największych dotychczasowych klien...
Remigiusz Zagraba: Firma SolArM została założona 33 lata temu. Od samego początku celem firmy było oparcie działalności na dostarczaniu klientom tylko najlepszych produktów. Przez pierwsze lata pełna koncentracja była skierowana na produkcji klipsów typu U znan...
Remigiusz Zagraba: Polski rząd przygotowuje się do wprowadzenia obowiązku posiadania kas fiskalnych online, które będą obowiązywać od 1 stycznia 2019 r. Co to oznacza dla przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą nad Wisłą?
Tomasz Sz...
Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...
Fot. Bożena Podobińska
Remigiusz Zagraba: Restaurację Kuchnia Polska „Gąska” można odwiedzić w Krakowie przy ul. Limanowskiego 1, przy Rynku Podgórskim. Kto szczególnie powinien odwiedzić Państwa restaurację?
Bożena Podobi...
Remigiusz Zagraba: Czterogwiazdkowy Hotel Tęczowy Młyn to jeden z najbardziej utytułowanych hoteli w Kielcach. W 2014 r. otrzymał I miejsce w plebiscycie IV edycji Best Hotel Award na najlepszy polski hotel spośród hoteli kieleckich. Jednym z jego największych atut&oa...
"Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii", mówi Marzena Perka kierownik zakładu Gold Drób w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Remigiusz Zagraba: Gold Drób z sukcesami prowadzi działalność od 1996 r., a główną d...
Anna Łydek: W stolicy jest wiele ciekawych restauracji, każda zachęca klientów czymś ciekawym. Co wyróżnia Państwa lokal?
Marek Burakowski: Jedzenie jest naszą pasją – zdecydowanie to nas wyróżnia. Dla nas najważniejsze są składniki, z któ...
Remigiusz Zagraba: MAZURINA to gustownie i stylowo urządzona restauracja ze Szczytna. Położona jest nad jeziorem Domowym Małym. Klientów przyciąga ciekawym wnętrzem i bogatym menu. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić Mazurianę?
Krzysztof Dunajski: To ...
Remigiusz Zagraba: Panie Jerzy, skąd pomysł na działalność związaną z wędzeniem produktów mięsnych?
Jerzy Grobarek: Urządzeniami do produkcji mięsa, w tym do wędzenia zająłem się 25 lat temu. Zaczynałem od pracy dla innych firm, następnie byłem przedstawic...