Prasa do kotletów, zrazów i rolad - rozmowa z Łukaszem Solewskim z firmy SolArM - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Prasa do kotletów, zrazów i rolad - rozmowa z Łukaszem Solewskim z firmy SolArM

Remigiusz Zagraba: Firma SolArM została założona 33 lata temu. Od samego początku celem firmy było oparcie działalności na dostarczaniu klientom tylko najlepszych produktów. Przez pierwsze lata pełna koncentracja była skierowana na produkcji klipsów typu U znanych i cenionych na całym świecie, służących do zamykania woreczków i osłonek. Co obecnie jest Państwa flagowym produktem?



Łukasz Solewski: Obecnie firma znacząco poszerzyła swój asortyment. Ze względu na dynamiczny rozwój naszego przedsiębiorstwa wprowadziliśmy do sprzedaży maszyny dla przetwórstwa mięsnego m.in.: piły taśmowe, wilki do mielenia mięsa czy pakowarki próżniowe. Aktualnie naszym flagowym produktem jest prasa do mięsa. Bardzo często jeździmy do zakładów mięsnych, na bezpłatne testy pokazując jak w prosty i szybki sposób, można uzyskać produkt wysokiej jakości. Nie odeszliśmy jednak od naszej początkowej koncepcji – wciąż jesteśmy producentem klipsów typu U oraz na szpuli.

R.Z.: Prasy do mięsa cieszą się dużą popularnością na rynku mięsnym. Czy tego typu urządzenia mogą sprawdzić się również w handlu detalicznym? 



Ł.S.: Urządzenia te służą przede wszystkim do przygotowywania mięsa na kotlety, zrazy, rolady i steki. Dla handlu detalicznego dedykujemy prasę do mięsa KT-ALP. Jest to nieskomplikowane, małe urządzenie, które sprawdza się świetnie w restauracjach, sklepach mięsnych czy cateringu, gdzie produkowane są niewielkie ilości. Aczkolwiek jest to urządzenie, które może posłużyć do wyprodukowania nawet do 800 kotletów na godzinę.
Coraz częściej jednak spotykaliśmy się z zapytaniem ze strony zakładów mięsnych o urządzenie z jeszcze większą wydajnością niż KT-ALP. Dlatego też nasze portfolio produktowe wzbogaciliśmy o automatyczną prasę do mięsa POND 2500S, która pozwala na przygotowanie do 5000 kotletów na godzinę.

R.Z.: Jakie są główne zalety tego urządzenia ?
Ł.S.: Urządzenie zostało zaprojektowane z myślą o przemyśle mięsnym, gdzie liczy się wydajność i precyzja. Główną jego zaletą jest pełne zautomatyzowanie procesu produkcji. Przenośnik taśmowy przesuwa kawałki mięsa bezpośrednio pod tłok, gdzie następuje automatyczne rozgniatanie mięsa. W parę sekund uzyskujemy jednakowo rozbite kawałki mięsa będące gotowe do dalszej obróbki. Jest to innowacyjne urządzenie, które sprawdza się na rynku polskim, jak i zagranicznym.

R.Z.: Jesteście Państwo od 2006 r. wyłącznym dystrybutorem firmy Koneteollisuus OY z Finlandii, producenta urządzeń dla przemysłu spożywczego. Co to oznacza dla polskiej branży mięsnej?
Ł.S.: W mojej ocenie branża mięsna jest oddana i lojalna. Jeżeli nie zawiedzie się na produkcie, to wraca. Dystrybuujemy na rynek polski głównie urządzenia dla przemysłu mięsnego z firmy KT, zapewniając najlepszej jakości maszyny oraz pełen przegląd serwisowy. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest zakup urządzeń od autoryzowanego przedstawiciela danej marki, wówczas mamy pewność co do pochodzenia towaru. Często odwiedzamy naszych klientów, aby mogli przetestować dane urządzenie. Dodatkowo zapraszamy ich do naszego stacjonarnego sklepu w Nowym Sączu przy ulicyWęgierskiej 224A, gdzie prezentujemy cały asortyment.

 

Maszyny, urządzenia dla przemysłu mięsnego - SolArM Spółka Cywilna

        telefon: 18 442 21 21                e-mail: lukasz.solewski@solarm.pl             www: solarm.pl
 

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.