FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: eksport

Mięso pod kontrolą, czyli rozwiązania logistyczne dla branży p...

Schoeller Allibert od ponad sześciu dekad projektuje i tworzy pojemniki dla różnych sektorów przemysłu. Ważnym ogniwem oferty firmy są opakowania zwrotne z tworzyw sztucznych dla branży spożywczej. Sprawdźmy, w jaki sposób te produkty mogą zwiększyć wyda...

Paweł Bogdański z Agrofood Poland o szansach i zagrożeniach na...

Niestety tak, pandemia dotknęła również i naszą branżę...Wielu naszych klientów było zmuszonych ograniczyć, przesunąć terminy zaplanowanych dostaw albo co najgorsze zniknęli z rynku. Jest to reakcja łańcuchowa. Mówiąc w dużym uproszczeniu: jeśli spa...
Opublikowany: 10.02.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, hurtownie, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Skrzyniopaleta plastikowa na mięso

Magnum Optimum® 1208 – sprzymierzeniec firm w branży mięsnej Rynek opakowań zwrotnych z tworzyw sztucznych zyskuje nowy punkt odniesienia w postaci składanego pojemnika od Schoeller Allibert. Uznany na całym świecie producent dodaje do swojego asortymentu model k...

Najważniejsze jest słuchanie i zrozumienie potrzeb klienta - f...

Każdego roku odwiedza nas kilkanaście grup kontrahentów z całego świata. Pamiątkowe zdjęcie na wejściu do naszej firmy to już tradycja - mówi Sebastian Trochym Dyrektor handlowy firmy Saba w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl   Firma SABA rozpoczę...
Opublikowany: 07.01.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, hurtownie, Etykiety:

Fartuchy do sklepu, zakładu mięsnego

W przemyśle spożywczym, jak również gastronomicznym ważnym elementem jest odpowiedni ubiór pracowników. Rzeźnik, masarz, sprzedawca w sklepie na stoisku mięsnym, czy kucharz w codziennej pracy potrzebuje zabezpieczenia ubioru. Zakłady mięsne, drobiarskie...

W zgodzie z europejskimi standardami - rozmowa z Dariuszem Pas...

fot. Andrzej Piechocki W sporcie udany start, to nawet połowa sukcesu. Nie inaczej jest w biznesie. Już w pierwszym roku działalności P. Z. PANEPOL Spółka z o. o. w Wysogotowie koło Poznania wyróżniona została Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Poz...
Opublikowany: 08.03.2019 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, gastronomia, sklepy mięsne, Etykiety:

Klipsownice, kotleciarki producent - rozmowa z Piotrem Pranczk...

  Remigiusz Zagraba: Minął właśnie rok od momentu jak 1 lutego 2018 roku, firmę Maga producenta maszyn klipsujących, klipsów i pętelek oraz maszyn rozbijających mięso dla gastronomii przejęła firma Beck Fastener Group, jeden z największych dotychczasowych klien...
Opublikowany: 25.02.2019 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, gastronomia, sklepy mięsne, Etykiety:

Eksport mięsa z Polski - rozmowa z właścicielami firmy SABA

Remigiusz Zagraba: SABA to firma rodzinna założona w 1997 r. i rozwijana przez Annę i Andrzeja Trochym. Obecnie w firmie pracuje drugie pokolenie rodziny, dzięki któremu firma dodatkowo prowadzi działalność na kontynentach azjatyckim i afrykańskim. Co obecni...
Opublikowany: 10.09.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, hurtownie, sklepy mięsne, Etykiety:

Konsumpcja wołowiny wzrośnie - Jerzy Wierzbicki, Prezes Zarzą...

  Remigiusz Zagraba: Polacy w ostatnich latach nie doceniali wołowiny, w 2015 r. spożyli jej 1,2 kg na osobę. Z opracowania GUS wynika jednak, że mieszkaniec Polski skonsumował w 2016 r. 2,1 kg mięsa wołowego – było to o 0,9 kg więcej niż w roku ubiegłym. Czy do...
Opublikowany: 02.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 1 – Marian Winiarski – doradca C...

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 1 – Marian Winiarski – doradca Cechu Przedsiębiorców Branży Mięsnej Ziemi Łódzkiej.   Anna Łydek: Ceny wieprzowiny od pewnego czasu spadają. Czy uważa Pan, że jest to sytuacja chwilowa, czy też może trwała zmia...
Opublikowany: 06.02.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.